Speltips, Aston Villa – West Bromwich 7/3: De avancerar vidare till semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2015

villa wba 7/3Ett tidigt återseende väntar Aston Villa och West Bromwich på Villa Park – nu gäller det FA-cupen. Tisdagens inbördesmatch slutade 2-1 till hemmalaget. Upprepas succén för lejonen?

Med två illavarslande förluster kom Aston Villa till veckans match. Den öppnades jämnt och var så de 10 inledande minuterna, men sedan var det Aston Villa för hela slanten i resterande delen av första halvlek. Villa klev också in till pausvilan med 1-0 tack vare en tavla från WBA:s keeper Ben Foster och Gabriel Agbonlahor kunde enkelt pricka in bollen i nätmaskorna i den 22:a matchminuten.

I början av andra halvlek var Villa alltjämt de som styrde och ställde på planen. WBA växte dock med tiden och kvitterade följaktligen genom Saido Berainho. Därefter vägde matchen fram och tillbaka, båda lagen skapade sina chanser – men det skulle dröja innan nästa mål kom. Tre minuter in på stopptiden tilldömdes Villa en straffspark efter en tilltrasslad situation, vilken förvaltades väl av Christian Beneteke. Över det hela, en fullt rättvis utgång av matchen.

Mer än dubbelt betalt på Villa

Detta bröt en finfin trend för West Bromwich. Facit på de fem matcherna dessförinnan var tre vinster och två kryss. Laget har växt desto längre säsongen lidit, men problemen på bortaplan går inte att bortse från. Ynka två av 14 matcher på resande fot har vunnits samt sex förlorats.

Aston Villa har kapacitet i truppen, men den överraskande starka säsongsinledningen skiftade över i en makalös formdipp, då man hade en segerfri svit på nio matcher i serien. Sedan kom plötsligt två segrar, vilka därefter följdes upp av 12 matcher i följd utan vinst. Kanske kan man hitta tillbaka nu?

1×2-marknaden ser ut som följer: 2,88-3,10-2,90. Villa knappa favoriter där alltså och det ser jag som en korrekt värdering. Varför vi då får 2,10x av Ladbrokes för att de ska avancera vidare till semifinalen är omöjligt att svara på, men stort värde finns det i alla fall i de siffrorna. Räknar med att oddset justeras snart, så se till att spela innan dess.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Aston Villa 2,88 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
West Bromwich 2,90 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: To qualify: Aston Villa
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp: Lördag 18:30, 7/3
TV:  tvtio logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson