Speltips Atalanta – Juventus 1/10: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 1 oktober 2023

Söndagen från Serie A bjuder på ett stormöte mellan Atalanta och Juventus där tredjeplatsen står på spel.

Atalanta - Juventus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett flertal storklubbar i Serie A har inlett säsongen lite svajigt, vilket varken Atalanta eller Juventus har varit sena med att dra nytta av. Inför den sjunde omgången står det på tredje- respektive fjärde plats i tabellen och gör därmed upp om tre viktiga poäng i söndagens stormöte från Bergamo.

Massimiliano Allegri har tidigare varit hårt ansatt som Juventus-tränare men har fått en ganska lovande start på säsongen trots ett par snedsteg. Den gamla damen har fått behålla sina stjärnor från fjolåret och verkar hittills har fått igång offensiven på ett bättre sätt än under fjolåret. Dusan Vlahovic verkar ha blivit varm i kläderna och de verkar kunna räkna med Federico Chiesa i år.

De två senaste matcherna har däremot kanske inte varit särskilt övertygande. Efter en imponerande överkörning av Lazio så föll de mot Sassuolo med 2-4, där Federico Gattis dråpliga självmål får symbolisera matchen. Därefter tog de en knapp 1-0-seger mot Lecce utan att imponera.

Formen känns kanske inte lika given som den gjorde för ett par veckor sedan och det kommer att bli intressant att se hur de tacklar ett formstarkt Atalanta på Gewiss Stadium.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta har ännu inte riktigt testats

Atalanta har inlett säsongen piggt. Gian Piero Gasperini har fått ett flertal spännande nyförvärv att arbeta med och det finns tveklöst en potential hos årets Atalanta. Två av nyförvärven är däremot skadade inför söndagens stormatch då Gianluca Scamacca och El Bilal Touré båda får följa matchen från läktaren.

La Dea har ännu inte riktigt testats mot motstånd av Juventus kaliber. De mötte Fiorentina borta för några omgångar sedan och föll då med 2-3, men har i övrigt levererat mot sämre lag på ett stabilt vis.

De har vunnit samtliga tre hemmamatcher i år utan att släppa in mål vilket tillhör ovanligheten för ett lag som generellt sätt brukar vara starkare på bortaplan. Det är en svårbedömd match där Atalanta gäller som knappa favoriter hos spelbolagen, men de har inte bevisat sig riktigt mot motstånd som Juventus. Det är relativt lockande oodds på Juventus inför matchen och därmed spelar vi på bortaseger med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.96 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus – draw no bet
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, söndag 1 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play