Speltips, Athletic Bilbao – Barcelona 14/8: Ännu en supercupfinal

Spelbloggare Publicerat: 14 augusti 2015

Ännu en supercupfinal väntar Barcelona – nu den spanska. Man bortaspelar mot ett kapabelt Athletic Bilbao, kan vara tröttkört och hade stora defensiva bekymmer senast. Får vi se mål åt båda håll?

I UEFA:s supercupfinal, mellan vinnaren av Champions League och Europa League, höll Barcelona på att sjabbla bort, vad man trodde var, en omöjlig ledning att tappa mot Sevilla. Efter cirka 50 spelade minuter ledde man med 4-1 för att sedan tappa till 4-4 efter fulltid. Fem minuter från slutet av övertiden fick man ändå in målet som också blev det sista, 5-4 via inhopparen Pedro.

Nu vann ju Barcelona både inrikesserien och -cupen förra året, men finalisten i cupen var just Athletic Bilbao och det är därför man möts här. Den där finalen spelades för runt två och en halv månad sedan slutade 3-1 till katalanerna på Camp Nou, där det brukar vara mer eller mindre omöjligt för motståndarna att stå emot när tempot höjs.

9/11 senaste BLGM – ja

Hemmafördelen är Bilbaos, men kvaliteten talar förstås för Barcelona. Det råder rejäl klasskillnad, men en rad faktorer som talar för att värden ska kunna steppa upp och bjuda på motstånd – eller i alla fall att hamna i målprotokollet. Det är nästan ett måste till returen för att chansen att få höja pokalen ska leva vidare.

Resultatet talar sitt tydliga språk – Barcelonas prestation mot Sevilla oroar en del. Nu löste man ändå situationen man hamnade i, men att släppa in fyra mål tillhör inte vanligheterna för katalanerna och inte minst vid inläggssituationerna stod försvaret inte sällan på hälarna.

Lite så har melodin ljudit även under försäsongen; i fyra av fem matcher har man både släppt in och gjort mål. Försvarsspelet, som fungerade så väl under fjolåret, behöver fortfarande slipas – och det har man sannolikt inte hunnit på de tre korta vilodagarna från den 120 minuter långa och slitande matchen mot Sevilla.

Athletic Bilbao ska vara med och fajtas om Europabiljetterna även i år och är kapabla att kunna ställa till det för Barcelona över 90 minuter, på hemmaplan – och inbördesstatistiken är helt okej. I nio av de 11 senaste identiska matcherna har båda sidorna hittat nätet.

Båda lagen gör mål – ja spelas till acceptabla 1,85x hos Betway med en medelsumma.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: 22:30, fredag 14/8
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Athletic Bilbao 9,00 mybet logo
Oavgjort 5,25 unibet logo
Barcelona 1,45 betsson logo
Över 2,5 mål 1,60 nordicbet logo
Under 2,5 mål 2,55 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: