Speltips, Athletic Bilbao – Barcelona 30/5: Oddssättarna helt oense

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2015

Ett formstarkt Athletic Bilbao reser till Camp Nou i ett försök att sno Copa del Rey-titeln framför näsan på urstarka Barcelona. Fokus riktar vi mot hörnmarknaden där oddssättarna inte är helt överens och ett visst underspel känns nära till hands.

Låt er inte luras av det faktum att Athletic Bilbao står som värd – matchen spelas, som nämnt, på Camp Nou, varifrån katalanerna ställs ut som enorma favoriter. 1×2-oddsen står i skrivandets stund i 15,00-7,00-1,22.

Det är två formstarka parter som kliver ut på Camp Nous matta under lördagen. Bilbao avslutade seriespelet med sju förlustfria matcher: fyra vinster och tre kryss och då var det ändå flera starka motståndare man ställdes mot, bland annat Atlético Madrid och Villarrreal. De sistnämnda krossades med 4-0 på hemmaplan förra veckan, men trots detta hamnade man bara på sjundeplatsen och hamnade således bortom Europaplatserna.

Barcelonas formrad är väl kanske inte lika stark som den brukar vara, men det av förklareliga skäl. Returen i CL-semifinalen mot Bayern München förlorades med 2-3, men efter ett starkt första möte avancerade man ändå vidare och inför den senaste matchen mot Deportivo La Coruña var man redan klara serievinnare. Man spelade på halvfart och det slutade 2-2, vilket innebar att motståndarna fixade nytt kontrakt i Primera División.

Intressant kuriosa är att båda dessa två har hundraprocentigt facit i Copa del Rey-finalerna; Athletic Bilbao har vunnit sex av sex, Barcelona fyra av fyra. Nu ska en av sviterna spräckas – och det mesta talar för att det är Athletics.

På frånvarolistan hos Bilbao finns mittfältspjäsen Òscar de Marcos och för Barcelona är Luis Súarez osäker, men det mesta talar för att han ändå kommer kunna spela. 90 minuter däremot? Tveksamt.

Statistiken talar för undern

Självklart ska Barcelona vara favoriter, men såhär stora? Tycker det finns knappt värde i dubbelchansen X1 till strax under fem gånger fläsket. Viss sannolikhet en del katalonska blickar redan nu kan vara på CL-finalen mot Juventus nästa vecka. Hur som helst, dubbelchansen eller krysset kan vara tänkbara skrällspel, men vi håller oss till en annan marknad här.

Hörnfokus. Barcelona kommer, som nästan alltid, styra och ställa helt och hållet; försöka rulla och nöta ut Bilbao. Matchbilden är knappast svårförutsedd och det kommer se ut som det brukar när Barcelona möter sämre motstånd på Camp Nou helt enkelt.

Trots att man brukar ha ett massivt bollinnehav är Barcelona inte speciellt hörnglada. I serien skapade man i snitt ”bara” 6,1 stycken per match och tillsammans med motståndarnas siffror hamnade snittet på 9,7. På hemmaplan var motsvarande siffra 9,9.

Bilbaos matchsnitt på bortaplan är 9,7 och här kommer man ställa upp en försvarsmur och sannolikt inte skapa fler än 2-3-4 hörnsparkar. Beror också på hur resultatet står sig en bit in i matchen, självfallet.

Alla oddssättare, förutom Unibets, anser att underspelet på 10,5-linan ska vara klar favorit och Redbet betalar exempelvis bara 1,68x för undern. Unibet sticker ut med fantastiska 1,90x för spelet och det synas.

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 21:30, 30/5
TV / Stream:  eurosporttva logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Athletic Bilbao 15,00 williamhill logo
Oavgjort 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Barcelona 1,22 betway logo
Över 2,5 mål 1,45 expekt logo
Under 2,5 mål 2,95 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: