Speltips, Athletic Bilbao – Barcelona 8/2: Problem med topplagen för ”de rödvita lejonen”

Spelbloggare Publicerat: 8 februari 2015

ath bilbao barca 8/2Efter Atléticos 4-0-kross mot Real Madrid har toppfajten tätnat rejält i Primera División. Barcelona har chansen att knappa in avståndet till just Real från fyra till en pinne – om de lyckas vinna mot Athletic Bilbao som kommer till spel med två segrar i följd.

Athletic Bilbao har en intressant och slagkraftig trupp, men man har helt enkelt inte kommit in på rätt spår denna säsong. En femteplats blev det i fjol, nu är man på den undre tabellhalvan. Dock verkar formen smyga sig på och laget har vunnit de två senaste matcherna, är obesegrade i fyra raka.

I Valencia förra veckan, stod man för en stabil prestation och vann med 2-0 över Levante efter två mål signerade spetsen Aduriz. Deras första trea i serien sedan november.

3-3-4 har Athletic på hemmaplan. Ett halvdant facit som kan jämföras med Barcelonas 7-2-2 på bortaplan.

Ett stort minus för hemmalaget är att ytterbacken Iraola, avstängd, saknas. Annars är det samma trupp som finns att tillgå från senast. Gästernas skadelista är oförändrad, kort och alla ordiarie spelare reser med till Bilbao.

Bra känsla för Barcelona

Barcelona har inte tappat poäng sedan början på januari och sedan dess har åtta matcher spelats. Den fina trenden lovar mer och denna chans att skapa kontakt med Real Madrid, den har jag svårt att se katalanerna slarva bort. Bland annat har man vunnit över Atlético Madrid två gånger om samt Villarreal under denna period.

San Memés Barria är en tuff bortaresa. Hemmafansen är fantastiska och håller en nivå som få andra skaror inom den spanska fotbollen. På de två senaste inbördesmatcherna på arenan har Athletic plockat fyra pinnar, alltså vunnit den ena och kryssat den andra.

Men som nämnt, Athletic är inte lika starka i år och ett Barcelona som känner blodsmak i hela munnen borde plocka det här hyfsat enkelt. ”De rödvita lejonen” har exempelvis förlorat med 1-4 mot Atlético, 0-5 mot Real och 0-2 mot Barcelona tidigare under säsongen och ska inte ha speciellt mycket att sätta emot här.

Barcelona -1,5 mål AH tas med en insats en bit under medel till 2,05x.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Athletic Bilbao 9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 5,50 unibet logo 1 200 kr
Barcelona 1,36 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,60 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål AH
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 8/2
TV:  cmorefotboll logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson