Speltips, Athletic Bilbao – Inter Baku 30/7: Värdens favoritskap överdrivet

Spelbloggare Publicerat: 30 juli 2015

Athletic Bilbao presenteras som löjligt stora favoriter i hemmamötet mot Inter Baku i en tredje EL-kvalrundan och fina värdesiffror hittas på den asiatiska handikappsmarknaden.

Gruppspelet i Champions League förra året, därefter slutspel i Europa League där man direkt åkte ut mot Torino. Nu börjar man i den sistnämnda turneringens kvalspel och hoppar direkt in i den tredje rundan.

På sjundeplatsen hamnade Athletic i Primera División – och sett till kvalitén i den spanska klubbfotbollen ska åtminstone alla på den övre tabellhalvan i serien kunna utmana i Europa League, möjligtvis komma en bit i slutspelet. Har blivit en del Europaspel de senaste åren, men väl där gått småtrögt.

Medan Athletic vill komma någonstans, är det andra tankar i Inter Baku. Där handlar det om att ta varje match i taget och se hur långt det leder dem. Håller inte den azerbajdzjanska fotbollen speciellt högt – Inter Baku skulle förmodligen göra det bra i Allsvenskan, men inte vinna. Förra året åkte de faktiskt ut ur kvalet mot allsvenska Elfsborg efter ett straffdrama.

Plusspelar Inter Baku

Men det är ändå tveklöst att Inter Baku underskattas rejält här. Athletic Bilbao är absolut flera klasser bättre, men när 1×2-marknaden står i 1,17-8,00-20,75 – då är oddssättarna ute på tunn, tunn is.

Inter Baku imponerande inte märkbart mot varken albanska Laci och isländska FH, men avancerade vidare med knapp marginal och nu råder det helt annorlunda förutsättningar – att det nästan enbart kommer handla om försvarsspel. Känslan, efter att ha sett ett par matcher av Inter Baku, är att de inte är sådana som direkt blir utklassade eller faller ihop som korthus.

Serierna har inte börjat för någon av parterna, men Inter Baku har bara lite mer än en vecka kvar medan Athletic inte premiärspelar fören i slutet av månaden. Kan således vara lite skillnad i den fysiska formen.

Värden står med all sannolikhet som vinnare när det här summeras, men mer fler än två mål? Nej, det tror jag inte. Inter Baku +2,0 mål (pengarna tillbaka vid tvåmålsförlust) synas till smakrika 1,95x hos Titanbet.

Speltips:

Speltips: Inter Baku +2,0 mål asian handicap
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 30/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Athletic Bilbao 1,17 ladbrokes logo
Oavgjort 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Inter Baku 20,75 comeon logo
Över 2,5 mål 1,56 redbet logo
Under 2,5 mål 2,60 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: