Speltips, Athletic Bilbao – Sevilla 7/4: Helspanskt i kvartsfinalen

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2016

Spanskt möter spanskt i Europa League-kvartsfinalen – Athletic Bilbao mot Sevilla. Inför matchen värderar vi hemma-/bortafaktorn högt och lämnar därför förtroendet i värdens händer.

De spanska klubbarna forcerar fram i Europa. CL och EL inräknat är det endast Villarreal som trillat ur slutspelet, vilket var mot just Athletic Bilbao. Är det bara de spanska konkurrenterna som kan stoppa varandra? Det verkar nästan så – dominansen är total.

Athletic Bilbao slussades vidare till kvarten på fler bortamål än Valencia efter 1-0 hemma och 1-2 borta. Då kom dessutom reduceringsbaljan i det avslutande mötet endast en kvart från slutet, så tätt var det. Minsta möjliga marginal.

Gästande Sevilla blev till slut tre nummer större än den schweiziska stormakten Basel. 0-0 löstes på bortaplan, för att sedan plocka en stabil 3-0-vinst i returen – alla tre målen kom under de sista tio minuterna av första halvlek. Dock klasskillnad från början till slut.

Här plitar oddssättarna ner Sevilla som favoriter till att avancera vidare – det betalar så lite som 1,67 x smeten medan samma spel på Bilbao står i 2,20x. En sak känns i alla fall säker, och det är att det kommer bli tätt. I Primera División är det sexan mot sjuan med endast två siffror i målkolumnen som skiljer dem åt.

Inte vunnit en enda bortamatch i serien

Lite ovisst på förhand med tanke på att båda parter är helt ur form. Athletic Bilbao har förlorat två av de tre senaste matcherna och under slutet av förra veckan fick man bara 1-1 hemma mot Granada. Sevilla, då? De har förlorat två matcher efter varandra; med 0-4 borta mot Real Madrid och 1-2 hemma mot Real Sociedad.

Utifrån det – formkurvorna – är det svårt att se någon fördel åt det ena eller andra hållet.

Däremot; hemma-/bortafaktorn, den kan vi utröna mycket av. Sevilla är, som säkert bekant, katastrofala på resande fot; är ensamma i Primera División, som Europaaktuella, att inte ha vunnit på resande fot ännu.

Då är det tufft att ställas mot ett hemmastarkt Bilbao, förstås. De har inte förlorat på fem raka hemmamatcher, varav tre vunnits, och statistiken i seriespelet är 8-4-3. Ska anmärkas att två av de där tre torskarna kommit mot Barcelona respektive Real Madrid, båda med uddamålet.

Ett par avbräck för värden. Exempelvis Raúl García är avstängd efter att ha drabbats av för många ostskivor, men det känns ändå som att Athletic Bilbao bör kunna fixa ett fint resultat till returen, vilket lär krävas för att ha chansen att avancera vidare med tanke på Sevillas fenomenala hemmastyrka.

Athletic Bilbao -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – spelas till 1,85x.

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 7/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Athletic Bilbao 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 betsafe logo
Sevilla 3,60 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,00 unibet logo
Under 2,5 mål 1,86 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: