Speltips, Atlético Madrid – Almería 21/2: Vaknar till efter baksmällan?

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2015

atletico almeria 21/2Atlético Madrid fick en rejäl baksmälla efter att ha krossat lokalrivalen Real och förlorade med 0-2 mot Celta de Vigo förra helgen. När de ställs mot Almería på hemmaplan avstår vi från resultatmarknaderna, utan överlämnar förtroendet till en enskild spelare.

Vi börjar med att titta till Almería snabbt. Laget återfinns en bra bit ner på den undre tabellhalvan, har fyra pinnar ner till relegationszonen – men visar fin form. Man spelade ”bara” 2-2 hemma mot Real Sociedad senast, men hade två raka segrar – mot Getafe och Córdoba – innan dess. Förvisso stort kvalitetslyft på motståndet nu.

I det omvända mötet med detta vann Atlético med 1-0 och matchens enda målskytt var João Miranda i den 60:e minuten. Fjolårets identiska match slutade 4-2, även det i Atléticos favör.

Skadelägena är ljusa i båda lagen. Få spelare som saknas. Tyngsta avbräcket får ändå hemmalagets Koke ses som.

Mål var 114:e minut

4-0. Med fyra mål mot noll – fyra! – vann alltså Atlético med mot Real, som därmed åkte på sin största torsk sedan den 29:e november 2010, då det blev förlust i El Clásico med 0-5. Insatsen lovade så oerhört mycket och spelarnas besvikelse var påtaglig efter slutsignalen på Estadio de Balaídos.

Nu har jag svårt att se någon skräll. Man har 10-1-1 och 22 plusmål på Vincente Calédron i serien. Inte sällan rinner segersiffrorna på till två-tre mål, ibland fyra till och med. Offensiven har breddats med värvningen av Fernando Torres, men han är för tillfället oftast tredjevalet i anfallsuppsättningen. Det mesta talar för att Mandzukic och Griezmann tar platserna på topp här.

Den sistnämnda, Griezmann, är en personlig favorit och jag tycker absolut inte att han får tillräckligt med cred för sitt jobb. Borde, i min bok, alltid ha en ordinarie startplats. Men hur som helst, sinne för målet har fransosen verkligen. I årets Primera División har han snittar ett mål var 114:e spelad minut.

Almería har knappast den stabilaste försvarslinjen och det kommer Atlético – och förhoppningsvis Griezmann kunna utnyttja. Målskyttespelet synas till 2,0x hos Bwin. Pengarna tillbaka om spelaren inte startar.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Atlético Madrid 1,22 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 6,75 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Almería 17,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,30 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,67 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Antoine Griezmann ”anytime”
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:00, 21/2
TV:  tvtolv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson