Speltips, Atlético Madrid – Barcelona 12/9: Handikappspel i supermatchen

Spelbloggare Publicerat: 12 september 2015

Atlético Madrid mot Barcelona – vilken toppfajt lördagen bjuder på! Båda har kammat fullt i de två inledande matcherna, men vi finner ändå ena parten som starkare. 

Det här har blivit en äkta klassiker på senare tid. Dessa två och Real Madrid är de tre största favoriterna till titeln, även om känslan är att Atlético hamnat lite på efterkälken – i alla fall på pappret. Inlett starkt har de i alla fall.

Las Palmas avverkades med 1-0 i premiären och matchhjälte då blev Antoine Griezmann med sin balja redan 15 minuter in i matchen. En okej prestation, men inte mycket mer än så. Därefter krossades Sevilla med fantastiska 3-0 på bortaplan – detta alltså mot en väntad toppkonkurrent.

Barcelona öppnade spelåret halvdant med tveksamma prestationer i den inhemska och europeiska supercuperna, men nu vunnit de två första matcherna med 1-0 mot Athletic Bilbao respektive Málaga. Inte så att man briljerat, men försvaret står starkt.

Femte raka?

Ska skilja en del här ändå, vill jag ändå mena. Atléticospelade visade framfötterna rejält mot Sevilla senast, men här är väntar en klart tuffare uppgift: ett Barcelona som är betongstabilt för tillfället. Och även om man inte briljerat hittills, så tror jag att man kan steppa upp här.

Barcelona har ju den förmågan; att steppa upp i de stora matcherna. Barcelona har vunnit fyra raka inbördesmöten, varav två av dessa på bortaplan. Har varit klart bättre i dessa och nu har ju den föredetta Atléticostjärnan Arda Turan också lämnat, för just Barcelona (även om han inte är spelklar ännu) och det kommer innebära att Madridklubben blir klart mindre slagkraftiga.

Gästernas keeper Claudio Bravo skadade sig under uppehållet, men Marc-André ter Stegen är en fullgod ersättare och kommer göra ett gott jobb direkt. Atléticos rutinerade Tiago är osäker för spel och det skulle vara ett stort avbräck om han får stå åt sidan.

Barcelona -0,25 mål (asian handicap), vilket innebär halva insatsen torskat vid oavgjort, spelas till 1,98 x polletterna hos Bet365. Fullt okej betalt.

Speltips:

Speltips: Barcelona -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, lördag 12/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atlético Madrid 3,40 williamhill logo
Oavgjort 3,40 ladbrokes logo
Barcelona 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: