Speltips, Atlético Madrid – Barcelona 17/5: Matchboll nummer ett

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2015

Barcelona ska slå sin första matchboll och kan strax innan 21:00 under söndagen ha säkrat ligatiteln, men då kommer med all sannolikhet en vinst behöva plockas mot Atlético Madrid. Lättare sagt än gjort?

Bäst på livestreamad sport: testa Bet365 idag – öppna ett konto och erhåll 1 000 kr i välkomstbonus.

Förra året snuvades Barcelona på ligatiteln av Atlético Madrid i slutomgången – nu kan katalanerna få sin revansch och vid händelse av en trea, får man fira titeln på Vincente Calédron. Skulle man förlora och Real Madrid vinna i den parallella matchen mot Espanyol, är det fortfarande öppet inför den avslutande omgången.

Det är ett fantastiskt spelår som ser ut att toppas med flera titlar för Barcelona. Trots att man förlorade med 2-3 borta mot Bayern München i veckan, är man klara för final i Champions League – och så även i Copa del Rey. Finns med andra ord goda möjligheter att lösa den åtråvärda trippeln.

Formen ser också bra ut, den här förlusten mot Bayern var den första sedan februari. Under mellanperioden spelades 18 matcher – 17 av dessa vanns och en slutade oavgjort, och då har man till exempel mött Paris Saint-Germain, Manchester City och Real Madrid.

Truppen är nära på hel och det enda frågetecknet är på Luis Suárez som klev ut skadad senast, men under lördagen tränade han med laget och det mesta talar för att han kan ta en plats i startelvan. Enda nämnvärda avbräcket för Atlético är på avstängde försvararen Tiago.

Atlético underskattat

Men här möter man ändå Atlético Madrid på bortaplan, vilket är en av de absolut tuffaste uppgifterna man kan ställas inför. På Vincente Caledron har Atlético den fantastiska resultatraden 14-3-1 i Primera División och att komma dit och försöka föra matcherna kan sluta illa, vilket Real Madrid fick känna på i 0-4-förlusten i februari månad.

Atlético återfinns på tredjeplatsen i tabellen, med Valencia jagande fyra pinnar bakom. Det innebär att även de skulle bli hårt pressade vid händelse av en torsk. Motivationsnivån är alltså hundraprocentig hos båda parter.

Vid första anblick på oddsen, känner jag att Atlético underskattas stort. Man har bara fått oavgjort i de två senaste matcherna mot halvdant motstånd, men har en förmåga att steppa upp rejält i de stora fajterna, framförallt inför hemmapubliken.

Gillar utan tvekan oddset på den raka ettan – 5,0x – men istället för att kliva in på den testar vi ett säkrare alternativ: Atletico mål före minut 73 till 1,83 gånger fläsket hos Bet365 – spelobjektet hittas under fliken mål/tid för lagets första mål.

Barcelona har viss fördel i inbördesstatistiken borta mot Atlético, men matcherna blir nästan alltid tajta. I sju av de åtta senaste på Vincente Calédron har värden målat innan just den 73:e minuten, i de flesta fallen med stor marginal på sin sida. Kortfattat; värdet är enormt. Skickar in en insats över medel.

Speltips:

Speltips: Atlético mål innan 73:00
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 19:00, 17/5
TV / Stream:  cmoresport logo unibettv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atlético Madrid 5,00 williamhill logo
Oavgjort 3,90 bwin logo
Barcelona 1,77 comeon logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,00 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: