Speltips, Atletico Madrid – FK Rostov 1/11: Tuff match för gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 31 oktober 2016

Det är verkligen ingen behaglig uppgift som väntar ryska FK Rostov under tisdagskvällen. Vicente Calderon är spelplatsen för lagets tuffa bortamatch mot Atletico Madrid i Champions League.

En enda förlust på hela säsongen. Det är Atletico Madrids facit så här långt. Det råder ingen som helst tvekan om att spanjorerna har etablerat sig som ett topplag både i den inhemska ligan och det internationella cupspelet. Nuförtiden är laget att räkna med, säsong efter säsong.

Precis som vi har gjort oss vana vid spelar de en intensiv pressfotboll och ett tätt försvarsspel. Med sex vinster på sina sju senaste matcher fungerar det här spelsättet bevisligen väldigt bra. I ligaspelet ligger laget tre poäng efter serieledande Real Madrid. I grupptabellen i Champions League hittar vi spanjorerna i topp med full pott så här långt.

En vinst i tisdagens match mot ryska FK Rostov skulle innebära att slutspelsplatsen är säkrad redan nu. Det är en morot som lär få ordentlig fart på hemmalaget. Dessutom var det klasskillnad mellan lagen i mötet för ett par veckor sedan, som dock bara slutade med en 0-1-seger för då gästande Atletico Madrid. Den här gången blir det nog tuffare för ryssarna, det vågar vi lova.

Stretar emot inledningsvis

Inte nog med att den svåraste matchen för året står på schemat, FK Rostov är dessutom inne i en väldigt dålig period. Laget har inte vunnit en tävlingsmatch på en månad och har tre förluster på sina fyra senaste matcher. Med den typen av stim blir det svårt att uträtta några stordåd mot ett av världens absolut bästa lag.

Hemmalaget har visserligen ett par spelare borta, däribland Nicolas Gaitan, Augusto Fernandez och möjligen även Kevin Gameiro. Där kan vi verkligen snacka överkomliga avbräck för Atletico Madrid, som alltså ser ut att kunna mönstra starkast möjliga startelva.

Vår starka känsla är att hemmalaget nyper den här trepoängare i komfortabel stil. Möjligen kan gästerna streta emot rätt bra i den första halvleken, men orkar lär tryta i längden. Det är ingen hemlighet att det är en fysisk mardröm att möta Atletico Madrids intensiva press, inte minst på bortaplan.

I den andra halvleken lär det lossna rejält för Atletico Madrid. Därför spelar vi Atletico Madrid -1,25 (asian handicap) i andra halvlek till 1,95 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor bonus). Det betyder att vi placerar halva insatsen på -1 och halva insatsen på -1,5 i andra halvlek. Atletico Madrid behöver då vinna halvleken med minst två mål för att hela spelet ska sitta.

Speltips:

Speltips:  Atletico Madrid -1,25 (andra halvlek)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 1/11
TV:   viasathockey logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: