Speltips, Atlético Madrid – Las Palmas 22/8: Premiär från huvudstaden!

Spelbloggare Publicerat: 21 augusti 2015

Barcelona och Real Madrids kanske största utmanare om titeln, Atlético Madrid, öppnar Primera División med en hemmamatch mot Las Palmas som avancerade upp från andradivisionen i fjol. Vi väljer sida på 2,5-mållinan.

Premiärtider! Underbart!

Atlético blir, som alltid, intressanta att följa, men undra om de verkligen kan utmana de två dominanterna i år. Hela 16 pinnar skiljde upp till förstaplatsen i fjol och nu har mittfältsstjärnan Arda Turan lämnat för just – Barcelona. En tomrum som blir närmast omöjligt att fylla. Så pass betydelsefull har han varit för Atlético de senaste åren.

På andra sidan står istället en väntad bottenkonkurrent. Las Palmas hamnade på fjärdeplatsen i Segundan den förra upplagan och fick därmed kvala uppåt – och det var med rejält flyt man löste det. Både från semifinalen och finalen avancerade man vidare på fler bortamål, men att Las Palmas är värdiga att spela i Primera División tycker jag inte att det råder någon tvekan om.

Underspelet synas

Men visst är det toppen mot botten. Inget snack om saken att det skiljer ett par snäpp mellan dessa två. Tror ändå att Las Palmas ska klara av att hålla siffrorna nere här, sannolikt så att 2,5-målslinan blir underkliven.

I Segundan spelade Las Palmas en framåtlutad och positiv fotboll och de kommer säkert inte bli det tråkigaste laget som avancerat upp, men man får slå av lite på det för att ha chans på resultat här i förstadivisionen. Spelare för spelare ska defensiven inte vara speciellt dålig och i denna match är man medvetna om att det kommer handla om – försvarsspelet.

Ibland kan Atlético ha lite problem med låga försvar och det kommer man få möta här och trots att man fått in en vass anfallare i Jackson Martínez har jag svårt att tro att man får proppen ur nu och att det blir på tal om ett målpartaj.

Gästerna lider av en del avbräck, bland annat på försvararen Àngel, men det finns okej back-ups. Premiärer tenderar ofta att bli målsnåla och nykomlingar att skrälla lite. 0-0/1-0/2-0 är gångbara resultat i min bok och under 2,5 mål (asian) spelas till 2,025 hos Bet365. Sjunker oddset till under dubbelt skulle jag dock hålla fingrarna borta.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,025 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, lördag 22/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atlético Madrid 1,22 williamhill logo
Oavgjort 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Las Palmas 19,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,86 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: