Speltips, Atlético Madrid – Rayo Vallecano 24/1: Målrikt derby att vänta

Emil Jakobsson Publicerat: 24 januari 2015
Atlético Madrid - Rayo Vallecano 24 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Det är dags för derby när Atlético Madrid tar emot Rayo Vallecano under lördagskvällen. Matchen sänds på TV12 med avspark kl. 20.00 – och vi har ett intressant spel där hemmalaget väntas leverera.

Rayo Vallecano på hemmaplan kan låta som en enkel match, men i år är tabellen jämnare än någonsin och det finns inget utrymme att slappna av. Med chans på ligatiteln och lika stor risk att missa Champions Leagueplatsen är det full fokus som gäller för Atlético Madrid.

Trots kvartsfinalen mot Barcelona i spanska cupen har Atlético sina prioriteringar klara för sig. ­– Vi måste fokusera på La Liga och Champions League, säger Atléticos ordförande Gil Marín i en intervju med TV-kanalen Antena 3.

Atlético ligger just nu trea i tabellen och har haft en bra säsong med tretton vinster, två oavgjorda och fyra förluster. Särskilt starka är de på hemmaplan, där de bara förlorat en gång den här säsongen.

Rayo på tionde plats har däremot haft det tyngre: sju vinster, två oavgjorda och tio förluster. Ska man hitta någonting positivt är det bortastatistiken: fem vinster, en oavgjord och fyra förluster. Dock värt att nämna att tre av dessa vinster inkasserades mot ligans tre sämst placerade lag.

Mycket mål att vänta

Gemensamt för båda lagen är att det blir mycket mål när de spelar. Atléticos matcher har i snitt 2,89 mål och Rayos matcher har 2,79. Skillnaden är att Atlético står för majoriteten av målen i sina matcher ‑ och Rayo släpper in majoriteten i sina. Atléticos målskillnad är 38:18 och Rayo har den mindre smickrande siffran 20:33.

Atlético har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher mot Rayo Vallecano och på de matcherna har de gjort hela 14 mål. Det vill säga i snitt 3.5 mål per match. Det är även värt att nämna är att Rayo inte har vunnit på Vicente Calderon på över 15 år.

Marknaden är överens om att det kan bli mycket mål i matchen. Över 2.5 mål ger odds 1,65 ‑ vilket är mycket troligt men utan större spelvärde. Vi kan inte tänka oss annat än att Atlético håller tätt bakåt och står för målproduktionen. Därför gör vi en fuling och spelar Atlético att göra över 2.5 mål i matchen, vilket ger hela 2,30 på William Hill.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Atlético Madrid 1,3 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 6,0 betway logo 500 kr
Rayo Vallecano 12,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,25 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,65 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid gör över 2,5 mål
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 24/1 kl 20:00
TV:  tvtolv logobet365tv logo Regler och villkor gäller.tv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Petter Lundmark