Speltips, Atlético Madrid – Real Madrid 7/2: Hörnspel i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2015
atletico real madrid 6/2
Foto: Bildbyrån

Toppmatcherna avverkar varandra i Spanien. Under lördagseftermiddagen är det tid för ännu ett Madridderby mellan Real och Atlético, det sjätte den här säsongen.

Tre Atlético-vinster, två kryss. Det är facit i inbördesmötena mellan Madrids största klubbar sedan augusti. Trots detta är det Real som toppar Primera División – med fyra poängs marginal ner till Barcelona och hela sju till just Atlético. Om inte varje derby vore en måstematch, så är detta verkligen en.

Atlético har gjort jobbet mot de sämre lagen på sistone, men då spelschemat varit tufft har man bara 3-1-2 på de sex senaste matcherna. Under perioden har det blivit två förluster mot Barcelona och krysset kom mot Real Madrid – detta i ett dubbelmöte som redan leddes med 2-0 sedan hemmavinsten veckan dessförinnan.

Real kom tillbaka efter vinteruppehållet på sämsta möjliga sätt; förlorade två raka matcher, men är därefter förlustfria i sex matcher – fem vinster och en oavgjord. Bara för några dagar sedan besegrades Sevilla med uddamålet hemma på Santiago Bernabéu.

Gästerna saknar Coentrao, Pepe och Modric. Atlético, Turan och Ansaldi.

Felvärdering på hörnmarknaden

Från hörnmarknaden plockas spelet från matchen och vi anser att oddssättarna gjort en kalasmiss, där Redbets mannar sticker ut. Flest hörnor: Real Madrid – spelas till välsmakande 2,70 gånger pengarna.

Vi börjar med att beta av hörnstatistiken i de fem senaste inbördesmatcherna, alltså de matcher lagen spelat denna säsong. Real har skapat flest i fyra av dessa, oavgjort har det blivit i en. Grov fördel som delvis har med att Atletico är de som oftast lett matcherna under längre perioder, men statistiken talar ändå sitt tydliga språk.

Som nämnt har Atlético mött Barcelona två gånger på kort tid och det är också ett möte som på flera sätt är likt detta. Katalanerna vann – förvisso knappt – båda hörnmatcherna.

I derbyna har Real fokuserat mycket på inläggsspelet, där vindsnabba Bale och Ronaldo försöker komma runt på kanterna för att mata in bollar till Benzema som är ett monster i straffområdet. Melodin lär klinga ungefär likadant nu och att Real skapar flest hörnor är ett kalasspel till 2,70x.

Vinn Ronaldos signerade matchtröja:
Missa inte denna unika tävling som redan är igång. Tippa Champions League och vinn CR7’s signerade matchtröja. Läs mer om tävlingen här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Atletico Madrid 2,90 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 titanbet logo 1 000 kr
Real Madrid 2,50 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,95 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,90 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Real Madrid
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK BONUS: 1 200 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 6/2
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson