Speltips, Åtvidaberg – Djurgården 11/5: Målskytt hittad till alltför högt odds

Spelbloggare Publicerat: 11 maj 2015

Vi har hittat en målskytt till över sex gånger pengarna i måndagens allsvenska match på Kopparvallen, där det är Åtvidaberg och Djurgården som ska göra upp om poängen.

På kvalplatsen, med en vinst, ett kryss och hela fem förluster – det är ÅFF:s facit efter sju spelade matcher i Allsvenskan. Rentav tväruselt för ett lag som åtminstone väntas cirkulera runt i mittenområdet av tabellen – men har spelet verkligen varit så dåligt?

Absolut inte. Alla förlusterna har faktiskt kommit med uddamålet och det är i slutet av matcherna man haft problem – i tre av dessa fem förlustmatcher har det sista målet släppts in med mindre än tjugo minuter kvar att spela. Snart borde resultaten vända; man är helt enkelt för bra för att vara nere i det absoluta bottenskiktet.

Bortsett från hemmapremiären – förlust med 2-3 mot Sundsvall – har man varit bra på Kopparvallen. Senast spelade man oavgjort (1-1) mot AIK och rapporter talar om att spelet stundtals var mycket bra och innan dess blev det en stabil 3-1-vinst mot Åtvidaberg. Jo, ÅFF är svårspelade på plastmattan.

Ett stort minus för värden är att Mauricio Albornoz, som blev utvisad i 1-2-förlusten mot Norrköping, är avstängd. Han är en av, om inte den, viktigaste pjäsen på mittfältet och kommer vara saknad mot ett Djurgården med stark centrallinje.

Mrabti bryter målnollan?

För Djurgården är Alexander Faltsetas åter redo för 90 minuter, men att det blir en startplats är allt annat än skrivet i sten då Jesper Karlström gjort ett kanonjobb på mittfältet i hans frånvaro. Saknas gör bara Martin Broberg och det är en spelare som med all sannolikhet ändå inte skulle få spela från start i helt skick. Inte för att han inte håller allsvensk kvalité – utan just för att konkurrensen är så pass hård på mittfältet.

Efter en katastrofal start på Allsvenskan, har Djurgården verkligen hittat rätt och när Gefle krossades med 5-1 senast, var det deras fjärde vinst i följd. På dessa matcher har 11 mål gjorts och ynka två släppts in. Inte alls omöjligt att stockholmarna kan stanna uppe i toppen – en trea här skulle innebära att de kan ta över tredjeplatsen från Elfsborg.

Offensiven fungerar alldeles utmärkt för tillfället och en starkt bidragande orsak till succén är nyförvärvet Kerim Mrabti. Han bidrar enormt med sin fart, finess och briljanta speluppfattning – nu senast mot Gefle var han, enligt undertecknad, lagets absolut bästa spelare och antecknades för två assister.

Även om Mrabti genomgående varit bra, var matchen mot Gefle hans absolut bästa och formen pekar spiktrakt uppåt. Han fick inleda på topp, bredvid Nyasha Mushekwi och får sannolikt starta där även nu, istället för på mittfältet. Det har inte blivit något allsvenskt mål ännu, men det har handlat en hel del om att marginalerna varit på fel sida.

I rådande form, när han eventuellt får spela på topp – då synar jag gladeligen målskyttespelet till 6,50x hos Unibet. Pengarna tillbaka om han, mot all förmodan, inte skulle starta.

Speltips:

Speltips: Kerim Mrabti målskytt ”anytime”
Odds: 6,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 11/5
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 3,50 unibet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Djurgården 2,20 betway logo
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,95 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: