Speltips, Åtvidaberg – Häcken 3/6: Trendbrott på Kopparvallen?

Spelbloggare Publicerat: 3 juni 2015

Allsvenska jumbon Åtvidaberg skriker efter ett tillskott i poängkolumnen och Häcken söker självförtroendet efter två raka förluster och matcher utan gjort mål. Ångestfyllt med andra ord – betyder det målsnålt?

Sist, fem raka förluster, en vinstfri svit på sju matcher och snåla fyra pinnar på 11 matcher. Knappast en chock att Åtvidaberg, i och med alla svåra spelartapp, skulle hittas på den undre tabellhalvan – men är man verkligen såhär värdelösa?

Hårda ord kanske, men ja, värdelösa är det adjektiv som passar ÅFF bäst just nu. Försvarsspelet är under all möjlig kritik och mål har släppts in i alla matcher hittills; nu senast mot Malmö fick Henrik Gustavsson hämta bollen ur eget mål tre gånger om under loppet av de 16 inledande minuterna.

Häcken, då – hur ska de målas upp? Som mediokra, kanske. Från att ha varit en målmaskin under flera år, är man nu uddlösa och saknar den självklara målskytten som behövs för en topposition. De bästa målskyttarna – René Makondele, Samuel Gustafsson och Nasiru Mohammed – står på ynka två baljor.

Man hade en fantastisk period med tre vinster efter varandra, en av dem borta mot Malmö där vinstsiffrorna skrevs 3-0 vilket innebar att vårt dnb-spel satt till 6,30, men nu står man som nämnt med två raka 0-2-förluster mot Falkenberg och Gefle.

”Vill inte se spelare halvjobba hem”

Tycker vi hittar lockande siffror på målmarknaden. Känslan är – målsnålt. Kan tyckas makalöst dumt med tanke på hur ÅFF:s försvarsspel sett ut på sistone, medan man ändå producerat en del mål. Nio av 11 matcher har bjudit på minst tre mål.

Men här är ÅFF tillbaka på hemmaplan och tränaren Roar Hansen ska ha snackat en hel del med truppen om att den loja inställningen måste bort – och det pronto.

– Blir vi av med bollen vill jag inte se spelare halvjogga hem och tro att någon annan ska göra jobbet, utan alla måste jobba hem ordentligt, säger han till klubbens officiella hemsida.

Lätt att prata, mindre lätt att på allvar banka in det i huvudena. Men här är jag övertygad om att ÅFF kommer se till att prioritera försvarsspelet främst. Att förlora ännu en match vore en katastrof, speciellt nu när bottenkonkurrenterna börjat hitta formen. Siktet på oavgjort, vinsten en bonus?

Då är det passande att det är Häcken som kommer på besök – ett Häcken som inte målat på två matcher i följd och är uddlösa framåt. För dem har nio av 11 matcher klivit under 2,5-målslinan. Bara av den statistiken är det alltså fifty-fifty huruvida linan ska passeras eller ej.

Häcken lär föra spelet och av den senaste matchen mot Gefle att döma är det inte mycket som tyder på att de ska få proppen ur. Förra året slutade båda inbördesmötena under 2,5 mål. Samma historia igen?

Under 2,75 mål (halva insatsen tillbaka vid exakt tre) blir vårt spel från Kopparvallen till 1,85 x fläsket.

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 3/6
TV / Stream:  cmorelivetre logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 3,70 redbet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Häcken 2,10 bwin logo
Över 2,5 mål 1,83 comeon logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: