Speltips, Åtvidaberg – Malmö 1/8: Rotation gynnar gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 31 juli 2015

Malmö FF gästar ett sargat Åtvidaberg och får gälla som klara favoriter trots att man tros rotera kraftigt i laget inför matchen.

Tokjumbo och hela sex poäng upp till säker mark. Det ser i skrivande stund allt annat än bra ut för Åtvidabergs del. Nu väntar de regerande mästarna Malmö FF hemma på Kopparvallen och vi kan bara anta att östgötarna hellre hade mött något annat lag i det här läget av säsongen.

Åtvidaberg har nämligen sju förluster på de åtta senaste matcherna mot skåningarna och har därutöver fått se sig besegrade med stora siffror vid flera tillfällen. Det kvittar om det är nere i Skåne eller hemma i Åtvidaberg – Malmö FF är ingen motståndare som passar Åtvidaberg särskilt bra.

Om man tittar på det Åtvidaberg som nu ska försöka skaka om mardrömsmotståndaren Malmö FF finns det en rad frågetecken. Inte nog med att man inte vunnit en match på hela 13 omgångar i allsvenskan, det finns inte heller mycket i spelet som talar för att en vändning är i sikte. Det är främst bakåt det läcker på tok för mycket.

På sistone har man dock lyckats ta tre enpoängare, bland annat mot Djurgården, men i övrigt finns det inte många ljusglimtar att lyfta upp kring Åtvidaberg. Inte blir det ljusare av att ytterbacken Martin Lorentzson valt att bryta sitt kontrakt med klubben och därför inte finns tillgänglig till varken den här matchen eller resten av hösten.

Gästerna roterar – bör vinna lätt ändå

Malmö FF då? Gästerna kommer till matchen mitt i dubbelmötet med FC Salzburg i kvalet till Champions League. Åge Hareide är förvånansvärt tydlig med att klubben prioriterar just de matcherna och roterar därför en del i truppen inför mötet med Åtvidaberg. Lagets kanske två viktigaste spelare, Oscar Lewicki och Markus Rosenberg, åker nämligen inte med till Åtvidaberg.

Det gör att skåningarna kommer att röra om en del i sin startelva och risken är att laget vilar en hel del spelare inför onsdagens returmöte mot FC Salzburg. Rotation ses ofta som någonting farligt och negativt, men har flera gånger visat sig vara vägvinnande för Malmö FF. Det är så man säkerställer att alla har friska ben och skallar, samt att de spelare som är på plan verkligen vill vara där för att kriga till sig en plats i framtida startelvor.

Det är också det vi har en känsla av kommer hända mot Åtvidaberg. En elva med flera nya namn i kommer att vara fullt motiverade att visa framfötterna och ta en komfortabel seger mot ett svagt hemmalag. Med tanke på den smått otroliga bredd Malmö FF besitter kan man i princip peta en klasspelare för att få plats med en annan utan större problem.

Att vi då kan få hela 1,67 gånger pengarna på den raka tvåan är på tok för bra. Det kan spelas, men vi väljer istället Malmö FF -1 asian handicap hos bet365. Det är ett spel som ger 2,10 gånger pengarna och som innebär att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger, men vinner vid minst tvåmålsseger för gästerna. Det bör ett lag med spelare som Magnus Wolff Eikrem, Jo-Inge Berget, Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic klara av.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -1 asian handicap
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 1/8
TV:    cmorefotboll logo
Stream:     viaplay logotv4sport logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidabergs FF  5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,40 nordicbet logo
Malmö FF  1,67 redbet logo
Över 2,5 mål  1,65 redbet logo
Under 2,5 mål  2,34 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: