Speltips, Auxerre – Paris Saint-Germain 30/5: Grov klasskillnad i cupfinalen

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2015

Auxerre, spelandes i andradivisionen, har skrällt sig ända till finalen i Franska Cupen. Nu ställs man mot värsta tänkbara motstånd i Paris Saint-Germain – är det slut på det roliga nu?

Värt att tänka på, lätt att missa, är att matchen spelas i huvudstaden, på nationalarenan Stade de France. Det innebär att PSG får de flesta fördelarna likt ett hemmalag. När man mötte Bastia i Ligacupsfinalen för några veckor sedan var det hela 72 000 åskådare på plats, nästan alla höll på Zlatans mannar, och vinstsiffrorna skrevs hela 4-0.

Att Auxerre faktiskt står i finalen är helt makalöst. Man är inte ens uppe i toppen av Ligue 2, utan i mitten, och de flesta av vinsterna – sju till antalet – har varit möjliga att plocka tack vare ett makalöst starkt försvarsspel. Nollan har hållits i sex av dem. I semifinalen mot Guingamp, som huserar i högstadivisionen, satte man 1-0 redan i den 15:e minuten och spelade sedan skickligt på resultatet och fler mål bjöds det inte på där.

Nu är det dock viss tveksamhet över formen. Man var med i kampen på en biljett till Ligue 1, men tappat det totalt de senaste veckorna. Sju raka vinstfria matcher, varav tre av dessa förlorats, är kanske inte den uppladdningen laget behövde inför årets, för deras del, hetaste match.

Tränaren Jean-Luc Vannuchi annonserade tidigare i veckan att försvararen Jean-Charles Castelletto samt mittfältaren Gregory Lefebvre är out med skador. Speciellt tufft avbräck i den förstnämnda.

PSG ångar vidare

Paris Saint-Germain. Vilket fantastiskt år de gjort. Semifinal i Champions League, serievinsten säkrad för det fjärde året i följd, vinst i Ligacupen – och nu, final i Franska Cupen. Det mesta tyder därmed på att det blir tre titlar, vilket man självklart får vara nöjda med.

Efter att man åkte ur CL mot Barcelona, har man istället för att falla platt visat upp sin allra bästa sida; plockat sex raka vinster och gjort hela 22 mål på dessa. Detta trots att svenske storstjärnan tillika interna skytteledaren Zlatan Ibrahimovic saknats i fyra av matcherna. Här är han ett osäkert kort och ska testas närmare avspark. Därtill är Javier Pastore avstängd.

Hur som helst, oavsett om Zlatan spelar eller ej ska det helt enkelt råda klasskillnad. PSG kör över allt och alla just nu – och här står ett lag som hittas 28 platser under dem själva i seriesystemet. Man spelar dessutom i princip på hemmaplan.

Minst tre baljor har gjorts i de åtta senaste inhemska matcherna som spelats i Paris. Oavsett om Auxerre ställer upp en försvarsmur på 11 man, är underteckad närmast övertygad om att PSG får in minst tre baljor – det är däremot inte oddssättarna.

2,05x för PSG över 2,5 mål får ses som värde och det spelas med en medelsumma hos Betway.

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 21:00, 30/5
TV / Stream:  eurosport logo kanalnio logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Auxerre 20,00 betsson logo
Oavgjort 7,00 bwin logo
Paris Saint-Germain 1,20 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,62 mybet logo
Under 2,5 mål 2,35 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: