Speltips, Barcelona – Arsenal 16/3: Hopplöst läge?

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2016

Arsenal tar sig till Barcelona för att försöka vända på ett 2-0-underläge från det första mötet. Är det helt dött lopp eller kan engelsmännen resa sig ur askan?

Ladda spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från de bästa spelbolagen!

Det ser onekligen ut att vara ett hopplöst läge för Arsenal inför returen mot Barcelona i åttondelsfinalen av Champions League. Barcelona vann nämligen det första mötet med klara 2-0 på Emirates Stadium.

Inte nog med att Arsenal måste möta ett av världens absolut bästa fotbollslag på bortaplan – de måste dessutom vända ett tvåmålsunderläge. Engelsmännen hade kunnat ha ett trevligare utgångsläge, så mycket kan vi säga.

Det som gör läget än mer hopplöst är det faktum att Arsenal är inne i en dålig trend för tillfället. Laget har rasat under 2016, något som bland annat inneburit att de inte längre är en huvudutmanare till ligatiteln. Om Arsenal ska kunna rubba Barcelona krävs att alla spelare hittat formen samtidigt och att laget gör en kollektivt klockren insats. Det är väldigt svårt att uppnå något sådant när formen är och har varit så pass dålig som under de sista veckorna.

Gästerna måste försöka gå för det

Vad som är klart är att Arsenal måste ge det här ett ärligt försök, varpå vi tror att engelsmännen kommer att trycka upp när tillfälle ges. Det är å andra sidan en matchbild som passar Barcelona som handen i handsken. Laget har sin giftiga offensiva trio – Luis Suarez, Lionel Messi och Neymar – som kan sätta en hel defensiv i arbete på egen hand.

Barcelonas form är dessutom helt outstanding. Laget har inte förlorat en enda match under 2016 och har totalt 19 vinster på sina 21 matcher så här långt i år. Det är ett anmärkningsvärt starkt facit och ett tydligt bevis på hur överlägsna laget är.

Med det sagt tror vi att Arsenal kan komma att hota i den här matchen. Därmed inte sagt att de mål- eller resultatmässigt kommer att ha en chans, men spelmässigt tror vi att engelsmännen kommer att ha perioder av intensitet. Laget har trots allt en högstanivå som kan vara svår att stå emot under perioder i matcherna.

Känslan är att Arsenal kan komma att skapa en del hörnor i matchen. Hos Bet365 spelar vi Arsenal över 3,5 hörnor till 2,00 gånger pengarna. Dubbelt upp alltså. Det tackar vi för.

Arsenal har snittat 4,7 hörnor per match på bortaplan i Champions League den här säsongen. I ligaspelet är samma siffra hela 5 hörnor per match. Det är allmänt känt att Arsenal är ett hörnstarkt lag.

 

Speltips:

Speltips:  Arsenal över 3,5 hörnor (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 16/3
TV:    tvtre logo (TV-tablå)
Stream:     viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
FC Barcelona  1,25 williamhill logo
Oavgjort  7,25 betsafe logo
Arsenal  13,00 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,42 redbet logo
Under 2,5 mål  3,20 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: