Speltips, Barcelona – Athletic Bilbao 17/8: Bäddat för målfest

Spelbloggare Publicerat: 17 augusti 2015

Det första mötet av den spanska supercupfinalen mellan Athletic Bilbao och Barcelona bjöd på en rejäl skräll när Bilbao vann med 4-0 efter en totalkollaps av katalanerna. Nu måste man framåt och det bäddar för ett nytt målpartaj.

Var kom det ifrån? Fyra mål mot noll i den sidans favör som stod i närmare tvåsiffrigt betalt inför matchen. Att släppa in fyra mål är såklart det mest uppseendeväckande, men att Barcelona hamnar utanför målprotokollet hör inte till vanligheterna det heller.

Seriespelet är ännu inte startat, men det är uppenbarligen någonting som står snett till i Barcelona. UEFA:s supercupfinal mot Sevilla, dagarna innan det brutala nederlaget, vann man förvisso till slut – men även där släpptes fyra mål in. Då krävdes övertid för att skilja lagen efter att man kollapsat totalt i den andra halvleken och tappat 4-1 till 4-4.

Måste framåt direkt

Barcelonas ytterback Jordi Alba är skadad och stjärnanfallaren Neymar lider alltjämt av påssjukan. Den sistnämndes frånvaro innebär ett stort avbräck – helst av allt skulle katalanerna självklart velat ha sin fantastiska topptrio på planen, inte bara för att ha en större chans att kunna vända det här, utan också för att spela ihop startelvan inför seriepremiären.

0-4 är 0-4 och extremt svårt att hämta in på 90 minuter. Det kommer krävas en kalasprestation från Barcelona, men är det något lag i världen som skulle kunna fixa det – är det just dem. Vi kan räkna med full fart från början och får man in ett mål hyfsat tidigt skulle det tända till matchen rejält.

Sedan har Barcelona visat att de är sårbara just nu och Bilbaos stekhete spetsspelare Aduriz, som stod för lagets samtliga mål i den andra halvleken och således antecknades för ett äkta hattrick, ska kunna se till att såra katalanerna när de måste pusha upp positionerna direkt.

Huruvida det här ska bli en målfest eller ej hänger såklart en del på när det första målet kommer. Om det skulle dröja, då finns det en liten risk att det här kan bli en avslagen batalj. Det mesta talar dock, i min bok, för att det här kan bli en svängig dans och målpotentialen är stor.

BLGM – ja till 2,10x hos Betway blir därför vårt bidrag från Camp Nou.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonusspel)
Spelstopp: 22:00, måndag 17/8
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,18 bwin logo
Oavgjort 8,25 comeon logo
Athletic Bilbao 17,75 comeon logo
Över 2,5 mål 1,36 betway logo
Under 2,5 mål 3,65 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: