Speltips, Barcelona – Atlético Madrid 21/1: Stormatch i Copa del Rey

Spelbloggare Publicerat: 21 januari 2015

barcelona atletico 21/1Atlético Madrid avancerade förbi Real Madrid i Copa del Rey-åttondelen – nu hoppas de kunna avverka nästa jätte, Barcelona. Här är vårt speltips från Camp Nou.

För en och en halv vecka sedan möttes dessa två på Camp Nou senast. Då vann Barcelona med stabila 3-1 och hade samtidigt bud på mer. Nu hoppas Atlético kunna steppa upp och göra ett bättre jobb och se till att hålla dubbelmötet vid liv till returen på Vincente Caledrón.

Reaktionen efter en sådan förlust brukar inte sällan bli negativ, men bara dagarna därpå kryssade Atlético – 2-2 – borta mot Real Madrid, vilket innebar sammanlagt 4-2 i det dubbelmötet. Fernando Torres målade två gånger om och ser ut att ha hittat formen i sin nygamla klubb.

Den insatsen följdes upp med en stabil 2-0-vinst mot jumbon Granada. Gjordes inte mer än nödvändigt där och spelarna borde vara hyfsat pigga till denna superbatalj trots de bara haft två heldagar att vila.

Bolltappen – Barcelonas fall?

Barcelona åkte på en oväntad förlust mot Real Sociedad i början av månaden, men därefter gjort flera nära på prickfria prestationer. Fyra raka vinster har plockats och målskillnaden på dessa matcher är fenomenala 16-1. Tre hållna nollor och målkavalkader framåt, alltså.

Men det är främst mot de sämre lagen som Barcelona brukar hålla nollan. Mot exempelvis Atlético och Real gör de det mer sällan. Gemensamt för båda Madridlagen är deras styrka i kontringsspelet och vid offensiva bolltapp är katalanerna sårbara.

Småskadade Xavi väntas inleda på bänken – och utan honom förlorar Barcelona sin bolltryggaste spelare, vilket innebär att risken att åka på de här bolltappen ökar markant.

Visst, i det senaste inbördesmötet var Barcelona dominerande, men jag tycker att Atléticos förmågor underskattas något. I de fyra senaste matcherna lagen emellan har de lyckats pilla in en boll per match – alla innan de avslutande tio minuterna dessutom.

Simone och hans mannar vet vikten av att få med sig ett bortamål och kommer att trycka på hårt i kontringarna. Atlético att måla innan den 79:e minuten spelas till 2,0 gånger pengarna på Bet365. Spelet hittas under målfliken – tid för lagets första mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,50 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Atlético Madrid 7,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,00 comeon logo 3 000 kr
Över 2,5 mål 1,85 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Atlético mål innan minut 79
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 22:00, 21/1
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson