Speltips Barcelona – Celta Vigo 23/9: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 23 september 2023

Ett formstarkt FC Barcelona tar emot Celta Vigo i den sjätte omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 23 september 2023 med avspark kl 18:30.

Barcelona – Celta Vigo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande La Liga-mästarna Barcelona ser nu ut att ha fått ordentligt fart på maskineriet igen. Man kommer till den här matchen med två raka 5-0-segrar i ryggen och därmed har man också vunnit sina fem senaste matcher.

Efter en lite mer trevande premiär där man kryssade borta mot Getafe så har det successivt sett allt bättre ut. De tre efterföljande matcherna vann man knappt och utan att glänsa. Förra helgen lossnade det så rejält då man körde över Real Betis med 5-0. I veckans CL-premiär var det sedan heller ingen diskussion då man vann med samma siffror hemma mot de belgiska mästarna Royal Antwerp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta håller ihop det

Celta de Vigo var länge indragna i bottenstriden av La Liga förra säsongen, men kunde till slut ta en 13:e plats. Avståndet ner till nedflyttning var då endast tre poäng.

Den här säsongen försöker Celta bygga nytt och bättre under Rafa Benitez ledning, men så här långt har man inte fått det att lyfta. Williot Swedberg blev stor matchhjälte då man slog Almeria med 3-2 innan landslagsuppehållet. Det är dock lagets enda seger så här långt då förra helgens hemmamöte mot Mallorca slutade i besvikelse. Man var visserligen det spelförande laget, men alltför uddlöst framåt då man föll med 1-0.

Barcelona och Celta Vigo möttes senast i Vigo i den sista omgången av förra säsongen. Då kunde hemmalaget vinna med 2-1 mot de redan klara ligamästarna från Barcelona. Höstens möte på Nou Camp vann Barca med 1-0.

När de nu möts igen gäller Barcelona förstås som storfavoriter, men jag räknar med att Rafa Benitez kommer med en tydlig plan för hur Celta ska försvara sig. De föll ”bara” med 1-0 mot Real Madrid nyligen och även om de troligen inte kommer få med sig någon poäng härifrån så tror jag att man kommer kunna se till att det inte rinner iväg. Mitt speltips blir därför att Barcelona vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.15 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona & under 3.5 mål
Odds: 2.15
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 23 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo