Speltips, Barcelona – Espanyol 18/12: Het derbymatch

Simon Pålsson Publicerat: 17 december 2016

Espanyol har efter en fin säsongsinledning gott självförtroende och reser till Camp Nou med förhoppningar om poäng. FC Barcelona å sin sida behöver vinna derbyt för att haka på i toppen.

Söndagen avslutas med ett fint fotbollsderby i den katalanska huvudstaden Barcelona.

Den här gången är det FC Barcelona som står för värdskapet. RCD Espanyol kommer på besök och tar naturligtvis den lilla trippen till Camp Nou som klara underdogs. Allt annat än en hemmaseger här vore djupt överraskande.

Märk väl att hemmalaget haft en lite skakig inledning på säsongen, men att de inför den här matchen har tre bra matcher i bagaget. Totalt 12 gjorda mål på tre matcher imponerar, även fall den senaste vänskapsmatchen mot Al Ahli (5-3) möjligen inte bör räknas in.

Att Barcelona är överlägsna Espanyol när maskinen fungerar som den ska vet viE om. Å andra sidan har säsongen inte varit fullt så sprudlande den här hösten, varpå gästerna möjligen har en möjlighet att streta emot ganska bra.

En klassisk överskattning

Att det ska bli målrikt när Barcelona spelar känns ofta som en garanti, men så har inte riktigt varit fallet under hösten. Det offensiva kombinationsspelet är i stunder bländande, men dessvärre visar det sig allt mer sällan. Den gyllene trion i anfallet har inte nått samma sinnessjuka höjder den här hösten. Då blir Barcelona omedelbart ett klart sämre lag.

Espanyol å sin sida har faktiskt gjort en bra inledning på säsongen och har placerat sig själva som nummer nio i ligatabellen. 18 insläppta mål på 15 matcher vittnar om att laget fokuserat på att sätta grunderna först och främst, något som alldeles uppenbart burit frukt. Laget har i skrivande stund fyra (!) poäng upp till fjärdeplatsen, som innebär spel i Champions League. Det är mäkta imponerande.

Vår känsla är att spelbolagen – som så många gånger förr – överskattar möjligheten till mål här. Ett lite stabbigare Barcelona den här säsongen får svårt att köra över ett ganska solitt Espanyol. Under 4 mål (asian handicap) till otroliga 1,67 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor) spelas. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fyra mål.

Speltips:

Speltips:  Under 4 mål (asian handicap)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 18/12
TV:   viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: