Speltips, Barcelona – Getafe 28/4: Generös handikapplina

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2015

barca getafe 28/4Getafe brukar kunna bjuda upp till kamp mot Barcelona, som nu fajtas med näbbar och klor i toppstriden, och när dessa två möts på Camp Nou testas ett spel från den asiatiska handikappmarknaden.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

En anonym trettondeplats parkerar Getafe på just nu, kontraktet är dock i praktiken säkrat och man spelar utan press under slutspurten av serien; på gott och på ont – men mot Barcelona ställer man alltid ut den bästa möjliga startelvan, oavsett omgång eller tabellsituation. Gnistan är tillräckligt stor.

Men ja, formen är inte i topp för Getafe. Två raka förluster pryder protokollet, dessa mot Athletic Bilbao (0-4) samt Levante (0-1). Innan dess hade man tre förlustfria matcher, varav två vinster och ett kryss.

Karim Yoda, Juan Valera och Àngel Lafita är borta sedan tidigare för tränaren Pablo Franco. Precis innan de här två förlusterna skadades den interna skytteledaren Àlvaro Vázguez (7), han saknas fortfarande, och utan honom känns det som att laget inte har något tydligt hot framåt. Ett stort, stort avbräck.

Roterar friskt

Det är ju total klasskillnad mellan lagen här; Barcelona toppar Primera División och är en av fyra klubbar kvar i Champions League, Getafe har helt enkelt bara en medioker skara spelare, där det finns få som sticker ut. Kollektivet – helt okej.

Hur som haver, katalanerna är som möjliga att slå för tillfället. 13 av de 14 senaste matcherna har man vunnit, hållit nollan i sju av dem och övrig slutade oavgjort. Backlinjen släpper inte till mycket överhuvudtaget och det räcker oftast med ett eller två mål för att vinna bekvämt.

I och med att Thomas Vermaelen, efter sin långdragna skada, är redo för spel är hela Barcelonatruppen frisk och kry. Men det har talats om att rotera en del i startelvan eftersom CL-semifinalen mot Bayern München stundar inom kort framtid, en och en halv vecka mer bestämt. Däremellan ska man också spela mot Córdoba dessutom.

Ser vi på den här superperioden under de 14 senaste matcherna, har man bara vunnit med fler än två mål i två matcher. Getafes största förlust under säsongen har varit med 0-4, två har förlorats med tre måls marginal. I hemmamatchen mot just Barcelona höll man, mot alla odds, tätt och slutsiffrorna skrevs 0-0.

Tänker inte att de ska ha någon rimlig chans att kamma poäng på Camp Nou, när Barcelona är i rådande form – men handikapplinan – 3,5 – tycker jag är alldeles för hög. Har svårt att se Getafe förlora med fler än tre mål och tvåan +3,5 mål AH smakar fisk till 1,86x hos ComeOn!.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,05 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 20,00 nordicbet logo 1 000 kr
Getafe 61,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 5,80 unibet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,18 superlenny logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Getafe +3,5 mål AH
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:00, 28/4
TV:  cmoresport logo unibettv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson