Speltips, Barcelona – Manchester City 18/3: Katalanerna sätter spiken i kistan – i andra halvlek?

Spelbloggare Publicerat: 18 mars 2015

barcelona city 18/3Få tror att Manchester City ska kunna vända CL-dubbelmötet mot Barcelona på Camp Nou – ett påstående vi instämmer i, snarare kan siffrorna skjuta i höjden åt andra hållet. Här har ni allt inför matchen, oddsen och självklart – ett speltips. 

Två mål signerade Luis Suárez i den första halvleken innebar att Barcelona vann med 2-1 på Etihad Stadium – och man var nära att döda dubbelmötet helt och hållet när Leo Messi fick chansen från elva meter i slutsekunderna, men straffen missades och City är därmed inte helt borträknade. Vem som ska kvalificera sig vidare i turneringen står i följande: 1,06-11,00x. Ska ändå till en storskalp för att City, på bortaplan, ska lyckas vända siffrorna till sin fördel.

Och visst var det Barcelona som var starkast i matchen. Kvalitetsskillnaden syntes väl i anfallsmomenten och City hade det stundtals riktigt kämpigt att hänga med i svängarna. City håller inte samma nivå som i fjol, vilket tydligast märkts av i Premier League, där man inte bara är avhängda från striden om förstaplatsen, utan även riskerar att missa nästkommande upplaga av Champions League.

Glädjande för båda parter är att truppsituationerna ser bra ut. Enda nya på tapeten är att Gaël Clichy är avstängd efter sitt röda kort i match nummer ett.

Formstarkt mot formsvagt

Britternas form får betraktas som katastrofal med tre förluster på de fyra senaste matcherna, nu senast med 0-1 borta mot Burnley, som hittas i bottenträsket av PL. Förlust och nollade – mot Burnley, alltså. Uppladdningen inför denna batalj kunde ha varit bättre, för att uttrycka det milt.

För Barcelona är situationen helt annorlunda; man har vunnit de fem senaste matcherna, varav fyra av dem spelats på bortaplan. I serien har 10 av deras 13 hemmamatcher vunnits med minst två baljors marginal, ofta mer. I gruppspelet som ledde hit, två av tre – den ena mot Paris Saint-Germain som ändå får ses som starkare, om än knappt, än City just nu.

Tror att matchbilden kommer passa Barcelona alldeles utmärkt. Man kommer, som alltid, ha mest boll – men då City måste lösa minst två mål för att avancera, får vi med all sannolikhet se ett bortalag som bjuder på ytor bakåt – och som vi vet är det som skrivet i sten att man blir sårade när Leo Messi och hans anfallskamrater får de där extra meterna.

Om inte City leder med två mål – ett otänkbart scenario – i halvtid, kommer de behöva trycka upp positionerna allt högre desto längre matchen lider. Känslan är att katalanerna borde döda det här i andra halvlek och att de målar minst två mål sista 45 spelas till acceptabla 2,20x gånger pengarna hos Betway. Saknar ni konto hos dem får ni ett gratisspel värt 500 kronor här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,40 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester City 7,60 redbet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 3,00 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,43 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Barcelona över 1,5 mål i andra halvlek
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 18/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson