Speltips, Barcelona – Paris Saint-Germain 21/4: Kan PSG göra det omöjliga – igen?

Spelbloggare Publicerat: 21 april 2015
barca psg 21/4
Foto: Bildbyrån

Paris Saint-Germain måste lösa ett mirakel för att ha chansen att vända CL-kvartsfinaldubbelmötet mot Barcelona. Allt talar för målpartaj på Camp Nou.

1-3 skrevs resultatet på Parc des Princes. Barcelona sårade ett PSG med stora skade- och försvarsproblem och det var individuella prestationer som var bakom målen; Neymar gjorde ett, Luis Suaréz bombade in två och i slutminuterna stod Jeremy Mathieu för ett självmål, vilket innebär att PSG ändå ska ses med en liten, liten möjlighet att vända på siffrorna.

PSG saknade såväl superstjärnan Zlatan Ibrahimovic som viktiga Marco Veratti i det första mötet – nu är de båda tillbaka. Å andra sidan är mittbacksgeneralen tillika kaptenen Thiago Silva out med en skada.

Katalanernas skadesituation är alltjämt bra med närmast hela truppen intakt. Eventuellt avbräck i Martín Montoya däremot.

Oddssättarna är fullt ense om att Barcelona bara ska avancera vidare och vissa spelbolag erbjuder inte ens odds på det. 1,01 är det bästa vi får för det och för PSG dito får vi 51,0x av Bwin, vilket kan vara av intresse för den som vill testa ett rejält långskott. Vi minns exempelvis hur man lyckades vända dubbelmötet mot Chelsea i åttondelen, trots en man mindre. Lite brantare uppförsbacke här, dock.

Zlatan A och O för anfallsspelet

1×2-oddsen står i 1,40-5,50-8,50 och spontant känner jag att den marknaden täcks rättvist. Värde finner vi på annat håll, där vi fått se ett litet och oväntat oddsstuds från ett av spelbolagen – på målmarknaden.

PSG får alltså tillbaka Zlatan Ibrahimovic och det är närmast A och O för lagets anfallsspel, i alla fall i dessa typer av toppmatcher. Hade inte kunnat se hur trion Lavezzi, Cavani och Pastore ens skulle kunna ha chansen att fixa tre baljor mot ett urstarkt Barcelona.

David Luiz var en katastrof när han blev ersatte en skadad Thiago Silva i den 20:e minuten och är nu den som ska hålla försvarslinjen stark mot ett Barcelona med Neymar, Messi och Suaréz på toppositionerna. Det kan nästan bara sluta i en katastrof…

Gruppspelsmatcherna dessa två emellan slutade i en vinst för PSG (3-2) och den andra för Barcelona (3-1) och i de sex matcherna man spelat emot varandra, har båda lagen antecknats för mål i samtliga. Trenden är alltså – målrikt. Tror det fortsätter på samma spår på Camp Nou.

Gästerna måste trycka på framåt direkt och den typen av matchbilder är katalanerna experter på att utnyttja fullt ut med sitt snabba omställningsspel efter bolltapp från motståndarna. Skulle inte alls bli förvånad om det blivit mål åt båda håll redan i första halvlek.

BLGM – ja har stått i runt 1,60x under dagen och under de senaste timmarna har vi fått se en oväntad höjning på marknaden, framförallt hos Betway som betalar hela 1,70x för spelet i skrivandets stund och det måste utnyttjas. Slussar in en insats en bit över medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Barcelona 1,40 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Paris Saint-Germain 8,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 3,00 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,49 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 21/4
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson