Speltips Barcelona – Real Madrid 12/1: Spanska Supercupen

Martin Efvergren Publicerat: 12 januari 2022

Onsdagskvällen bjuder på ett El Clasico i den spanska Supercup-finalen där FC Barcelona och Real Madrid ställs mot varandra. Matchen spelas onsdagen den 12 januari 2022 i Riyadh, Saudiarabien med avspark kl 20:00.

Barcelona – Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit någon rolig säsong för FC Barcelona så här långt. Förutom ekonomiska problem och svaga resultat har man har heller inte varit lyckosamma när det kommer till skador och sjukdomar.

Men känslan nu är väl ändå att Barcelona har gått igenom skärselden och i någon mening är på väg ut på den andra sidan. Man har i alla fall inte förlorat på fem raka matcher och skade- och sjukdomslistan har börjat krympa.

Vägen tillbaka till toppen är fortfarande lång, men när man nu ställs mot Real Madrid i Supercupen kan det vara en chans till att skapa ett nytt momentum.

Real Madrid toppar La Liga med sina 49 poäng efter 21 matcher. Man är därmed 17 poäng före Barcelona som har en match mindre spelad. Efter att ha inlett det här året med en förlust mot Getafe kunde Real Madrid studsa tillbaka och vinna med 4-1 hemma mot Valencia i lördags.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barca bör vara mest motiverade

Inför den här Supercup-finalen, som alltså spelas i Saudiarabien, råder det egentligen ingen diskussion om vilken av klubbarna som är bäst för tillfället. I höstens El Clasico på Camp Nou vann Real Madrid med 2-1 och sedan dess har de bara ökat sitt avstånd till ärkerivalen från Katalonien. Real Madrid har i och med den segern också vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan.

Det är inte mycket som talar till Barcelonas fördel inför den här matchen och hos spelbolagen gäller Real Madrid som relativt klara favoriter. Ett spel på de vita ger omkring dubbla insatsen.

På pappret är det, som sagt, klar fördel Real Madrid, men när det kommer till frågan vilken av klubbarna som torde vara mest motiverade att vinna den här ”titeln” så skulle jag tro att det är Barcelona. För dem är den här matchen en möjlig vändpunkt, en chans att ta igen lite av det mentala övertag som Real Madrid just nu innehar.

Real Madrid har gjort det bra så här långt den här säsongen, men spelmässigt har man sällan imponerat i någon större utsträckning. Om Barcelona vill mer och springer mer tror jag att man har en chans i den här matchen.

Utgången känns något oviss, men jag tror på en ganska öppen matchbild mellan två lag som vill spela offensiv fotboll. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål samt att det totalt görs över 2.5 mål till oddset 1.86 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 12 januari 2022
TV:  kanalnio logo
Stream:  Eurosport Player

Jämför odds: