Speltips, Barcelona – Sevilla 11/8: Vem vinner UEFA Super cup?

Emil Jakobsson Publicerat: 11 augusti 2015

Barcelona vann Champions League. Sevilla vann Europa League. Under tisdagen drabbar de samman i UEFA Super Cup och vi har hittat ett bra speltips inför matchen.

Barcelona stod för en strålande säsong ifjol. De vann La Liga, Copa del Rey samt Champions League. Inför säsongen har bland annat Xavi lämnat klubben och nyförvärven Arda Turan och Aleix Vidal får inte vara med från start utan får inte skrivas in i truppen förrän januari.

Men även utan de tre spelarna är Barcelona utan tvekan ett av världens absolut, absolut bästa lag. Trion Messi, Suarez och Neymar öste in mål och bjöd på ett mer mångsidigt offensivt spel än vi sett tidigare säsonger samtidigt som Ivan Rakitic kom in på mittfältet och gjorde det riktigt bra.

Förra säsongen vann de hemmamötet mot Sevilla med klara 5-1 efter att just de ovan nämna spelarena haft show. Messi gjorde två mål, Neymar gjorde ett och spelade fram till två och Suarez spelade fram Rakitic som även han gjorde ett mål.

Men när lagen möttes på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla blev det delad poäng då Sevilla hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2. Men att Sevilla fixar ett kryss hör inte till vardagen, på de sju senaste matcherna mot Barcelona har det blivit sex förluster och då en oavgjord på hemmaplan. Årets supercupfinal spelas på Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni i Georgien så ingen hemmaplansfördel för något av lagen.

Många spelare borta

Däremot dras båda lagen med flera skador och frågetecken runt viktiga spelare. Barcelona kommer sakna Jordi Alba, Neymar och kanske även Douglas. Sevilla kommer sakna Daniel Carrico, Nico Pareja, Sebastián Cristóforo, Steven N’Zonzi och det är tveksamt om Timothée Kolodziejczak eller Adil Rami kommer till spel på grund av sjukdom.

Sedan är det samma sak här som vi såg under premiärhelgen i England att stjärnorna som deltog i Copa America ofta ligger lite efter i träningen och frågan är om de verkligen är redo för 90 minuters spel. Det gäller alltså till exempel spelare som Messi, Alves och Mascherano.

Sevilla har tappat mängder av spelare jämfört med förra säsongen, inte minst skyttekungen Carlos Bacca som gjorde 20 mål förra säsongen. De har visserligen värvat in en hel del skickliga ersättare, men alltid frågetecken kring hur länge det tar innan man får ihop det nya laget. Som ersättare för Bacca har de till exempel hämtat in Borussia Dortmund-floppen Circo Immobile.

Mittfältare som mittback?

Vanligtvis hade den här typen av match så här tidigt på säsongen varit ett perfekt läge att rygga underdogen. Men med tanke på Sevilla alla spelarförluster under sommaren, den höga spelaromsättningen, skakiga resultat under försäsongen och problem med en hel del skador och sjukdomar tror jag inte på dem här. Visst, Barcelona har också en del skador som stör men har en annan bredd samtidigt som Sevillas brist på försvarare vilket gör att mittfältaren Grzegorz Krychowiak väntas kliva ner som mittback kommer inte göra det enklare.

Samtidigt, den raka ettan till 1,36 och Barcelona -1 till 1,49 känns för lågt.  Men vi får klart godkända 1,75 hos Betsson för Barcelona vinner och över 2,5 mål vilket är 0,12 högre än bland annat Comeon. Barcelona spelar mer eller mindre alltid över 2,5 mål, de fyra senaste matcherna mot Sevilla har till exempel snittat hela fem mål per match.

Visste ni om att våra läsare får en unik bonus hos Betsson? Förutom den vanliga bonusen på 1 000 kronor får man dessutom ett gratisspel värt 50 kronor. Klicka här för att ta del av kampanjen. 

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner och över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus + 50 kr gratisspel)
Spelstopp: Kl 20:45, tisdag 11/8
TV:  tvtio logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,36 ladbrokes logo
Oavgjort 5,55 comeon logo
Sevilla 9,25 betsson logo
Över 2,5 mål 1,47 superlenny logo
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: