Speltips, Barcelona – Valencia 19/3: Baksmällan är över

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2017

FC Barcelona hoppas studsa tillbaka efter den snöpliga ligaförlusten senast. Valencia kan mycket väl falla offer för ett mycket revanschsuget hemmalag här.

FC Barcelona fastnade i en ordentlig baksmälla efter den redan klassiska matchen mot Paris Saint-Germain i Champions League. Ni vet alla vad som hände; trots ett 4-0-underläge från det första mötet nere i Paris lyckades Barcelona vända på steken och ta sig vidare efter 6-1 hemma.

Det var en historisk vändning som kommer att leva kvar i generationer. Det var dessvärre också en ordentlig berusning av glädjekänslor. En så pass stor berusning att baksmällan blev ganska ordentlig. I matchen efter, borta mot Deportivo La Coruna i ligaspelet, fick Barcelona se sig besegrade med 2-1.

Att ena dagen slå PSG med 6-1 och nästa dag, eller rättare sagt ett par dagar senare, förlora med 2-1 mot ett spanskt lag på nedre halvan i tabellen är så klart häpnadsväckande. Å andra sidan är det inte särskilt förvånande. Det har hänt många gånger förr att lag har svårt att ladda om efter den typen av sinnessjuka urladdningar.

Inför söndagens hemmamatch mot Valencia är dock känslan att baksmällan är över. Barcelona behöver hitta tillbaka till vinnarspåret för att drömmen om ligaguld fortsatt ska leva, den saken är säker. Därtill har spelarna fått en vecka på sig att återhämta sig mentalt. Välbehövligt.

Valencia får ta smällen här

Valencia har onekligen inte haft en vidare bra säsong. Det forna topplaget harvar omkring i mittenskiktet av tabellen och har redan förlorat möjligheten på en Europaplats. Den här säsongen blev helt enkelt inte vad laget hade hoppats på. Det ska sägas att Valencia repat mod de sista månaderna och avancerat något både spel- och poängmässigt. Det räcker dock inte.

Det är fortsatt svårt att placera Valencia. Formen är upp och ner. Fina prestationer blandas med rejäla bottennapp, som 4-0-förlusten hemma mot Eibar för några veckor sedan. Å andra sidan slog Valencia serieledande Real Madrid med 2-1 bara någon vecka senare. Anmärkningsvärt.

Just här, i Barcelona mot ett taggat Barca, blir det svårt för Valencia att göra sina röster höjda. Den övertygelsen har vi. Nani och Rodrigo, två spelare som vanligtvis startar för Valencia, har varit skadade sedan februari och finns inte tillgängliga i den här matchen heller. Tungt.

Rafinha, Neymar och Jeremy Mathieu rapporteras vara otillgängliga för Barcelona. Det är avbräck som hemmalaget kan hantera utan problem.

Vår känsla är att Barcelona kör över Valencia här. Revanschlustan är stor, hungern efter poäng är påtaglig och klasskillnaden behöver vi inte ens nämna. FC Barcelona -2,5 spelas till 1,90 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona -2,5
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 19/3
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: