Speltips Barnsley – Cardiff City 2/2: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 2 februari 2022

Läget är pressat för Poya Asbaghis Barnsley FC som nu tar emot Cardiff City i Championship. Matchen spelas onsdagen den 2 februari 2022 med avspark kl 20:45 på Oakwell.

Barnsley – Cardiff City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barnsleys kräftgång fortsätter och någon positiv Asbaghi-effekt har vi ännu inte sett. I lördags åkte man på sina fjärde raka förlust i Championship. Därtill var det lagets elfte raka ligamatch utan seger då man föll med 1-0 hemma mot Bournemouth.

Man inledde visserligen det här året med att League Two-laget Barrow efter förlängning i FA-cupen. Det är fortfarande Poya Asbaghis enda seger som Barnsley-manager. I de tre efterföljande ligamatcherna har man förlorat Birmingham, Nottingham och senast alltså Bourenmouth. Det ger att man står kvar på 14 poäng efter 27 matcher och är därmed sist i Championship med åtta poäng upp till säker mark.

Cardiff City ligger precis på rätt sida om strecket då man tagit 26 poäng på 27 matcher. Det ger en 20:e plats med sex poängs marginal ner till lagen under nedflyttningsstrecket.

Cardiff stod på sex raka ligamatcher utan vinst inför mötet mot Nottingham Forest på hemmaplan i söndags. Där lyckades man så bryta den negativa sviten då man segrade med 2-1.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Cardiff City

Cardiff City har, precis som Barnsley, haft en motig säsong. Även de sparkade sin tränare Mick McCarthy i höstas och laget leds nu, sedan oktober månad, av walesaren Steve Morison. Under september/oktober hade man en svit på åtta raka förluster, men sedan dess har man börjat plocka något fler poäng.

Cardiffs seger mot Nottingham senast var förstås väldigt viktig för att inte återigen fastna i en lång rad av förluster. Nu står återigen viktiga poäng på spel i bottenstriden av Championship.

Barnsley och Cardiff City möttes senast i den första omgången av den här säsongen. Den matchen slutade 1-1, men idag är det alltså nya tränare i båda lagen. Ser vi till inbördes möten är det emellertid fördel Cardiff. Faktum är att Barnsley inte har besegrat walesarna på åtta raka möten. Tre av dessa har slutat oavgjort och resterande fem har Cardiff City vunnit.

Det är också Cardiff City som gäller som knappa favoriter inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.50.

Det skiljer inte många placeringar mellan de här lagen men i poäng räknat är avståndet hela 12 poäng till Cardiffs fördel. Båda lagen har problem men Barnsleys kris ser betydligt värre ut.

Barnsley har elva raka matcher utan vinst och nu är Poya och hans manskap i väldigt stort behov av en seger. Jag ser dock inget konkret som talar för att en vändning kommer att ske här och nu. Mitt spel blir därför Cardiff 0 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Cardiff 0 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, onsdag 2 februari 2022
TV: 
Stream: