Speltips, Barnsley – Everton 26/8: Dålig cuphistorik för hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 25 augusti 2015

Vi har gjort oss vana vid skrällar i det engelska cupspelet, men frågan är om verkligen alla lag har kapaciteten att kunna skrälla? Vi är tveksamma.

Det brukar heta att vad som helst kan hända i de engelska cuperna. Det är ett faktum som egentligen bottnar i två olika saker, men som utan tvekan har en ganska hög grad av sanningshalt i sig.

För det första är cupmatcherna ofta en möjlighet för de mindre lagens spelare att faktiskt mäta sig med bättre spelare och större klubbar. Det blir ofrånkomligen en morot som inte går att jämföra med den åt andra hållet, där klubbarna från Premier League kan åka direkt från en bortamatch på Old Trafford till en liten, hetsig och tight arena för att möta ett lågdivisionslag. Det är en faktor som påverkar.

För det andra har cuperna, i takt med att Europaspelet växt i betydelse, tappat lite i dignitet. Detta gäller allra främst Ligacupen, där de engelska storklubbarna inte tvekar att släppa fram reserverna och ibland till och med ungtupparna. Det gör att lagen såklart bli försvagade i kvalité.

Den här gången blir det annorlunda

Trots att möjligheterna för de mindre lagen faktiskt är ganska stora i de engelska cuperna tror vi att det blir annorlunda den här gången. Barnsley må spela i League One och må se det som väldigt motiverande att ta sig an Everton inför sin hemmapublik, men vi tror att klasskillnaden bara är en av flera anledningar till att man trots allt får det svårt.

Barnsley har nämligen ett rent av uselt facit i de engelska cuperna, där man åkt ut med dunder och brak redan i de första omgångarna de senaste säsongerna. Ifjol förlorade man med 1-5 hemma mot Southampton till exempel, men man har också fått se sig utslagna av betydligt sämre lag.

Bara för att man är ett lågdivisionslag innebär det inte att man per automatik har kapaciteten att hota större lag. Det krävs ett taktiskt kunnande och en inställning som faktiskt bara finns hos några av klubbarna. Att Barnsley åt ut tidigt flera år i rad vittnar om att man saknar den typ av egenskaper som krävs.

Därför tror vi helt enkelt att Everton blir numret för stora för Barnsley, även fall man lär vila stora delar av sin startelva. Vårt speltips blir Everton -1 asian handicap till 2,05 gånger pengarna hos bet365. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger, men vinner om Everton vinner med två mål eller mer.

Speltips:

Speltips:  Everton -1 asian handicap
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 26/8
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barnsley  6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Everton  1,62 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,78 bwin logo
Under 2,5 mål  2,10 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: