Speltips Barnsley – Stoke 8/3: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2022

Poya Asbaghis Barnsley gästas av Stoke City i Championship. Matchen spelas tisdagen den 8 mars 2022 med avspark kl 20:45 på Oakwell.

Barnsley – Stoke

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Poya Asbaghi tog över som huvudtränare för Barnsley i november, men det skulle dröja fram till mitten av februari innan han ledde laget till sin första seger i Championship. Man slog då QPR hemma och även om man sedan förlorade i matchen efter mot Coventry så var det ändå ett trendskifte.

För i de två efterföljande matcherna svarade Barnsley för fina insatser. Först slog man Hull med 2-0 borta och därefter vann man med 3-2 hemma mot Middlesbrough. Med de två segrarna i ryggen väntade så i lördags ett viktigt möte på bortaplan mot bottenkonkurrenten Derby. Där föll man dock tungt med siffrorna 2-0.

Barnsley är därmed alltjämt efter Derby i tabellen. Efter 34 spelade matcher har man skrapat ihop 23 poäng och avståndet upp till Reading ovanför strecket är sex poäng. Barnsley har emellertid en match mindre spelad.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Motivation slår klass

Barnsley har fortsatt kniven mot strupen och nu tar man emot ett formsvagt Stoke City för vilka det inte står lika mycket på spel. Trots sämre resultat på sistone har man tagit 44 poäng på 34 matcher, vilket för tillfället ger en 15:e plats i tabellen.

Stoke befinner sig alltså i en mittenposition där man inte är speciellt nära varken en positiv kvalplats eller nedflyttning. Kanske har den vetskapen bidragit till att man nu kommer till den här matchen med tre raka förluster i Championship bakom sig. I helgen föll man med 1-0 hemma mot Blackpool och dessförinnan svarade man för en bra insats då man förlorade med 2-1 borta mot Crystal Palace i FA-cupen.

Barnsley och Stoke möttes senast i mitten av september i en match som slutade 1-1. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna, men det är Stoke som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.35 gånger insatsen.

Om tesen att motivation slår klass stämmer är det dock fördel Barnsley här. De har allt att spela för och de har därtill den bättre trenden då man vunnit tre av sina fem senaste matcher. Samtidigt är det en press som kan hämma och självförtroendet är nog alltjämt något stukat.

Som jag ser det bör Asbaghi och hans manskap ändå ha relativt goda chanser här. De har två raka segrar hemma på Oakwell bakom sig och nu väntar tre efterföljande hemmamatcher i rad. Trots förlusten senast har man visat goda tendenser på sistone och jag tror man kniper chansen mot ett mindre motiverat Stoke. Mitt spel blir därför Barnsley 0 (asian handicap) till fina 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barnsley 0 (asian)
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 8 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: