Speltips, BATE Borisov – Bayer Leverkusen 24/11: Tidig matchstart i Vitryssland

Simon Pålsson Publicerat: 24 november 2015

Tänk på att det är tidig matchstart när BATE Borisov tar sig an Bayer Leverkusen i en av omgångens absolut hetaste matcher. Inget av lagen har råd att inte vinna. Hur påverkar det matchbilden?

Det återstår ynka två omgångar av gruppspelet i Champions League och det börjar onekligen dra ihop sig. Det är jämnt i många grupper, men frågan är om inte Grupp E är en av de absolut mest spännande grupperna.

Visst, FC Barcelona har kopplat ett rejält grepp om gruppsegern, men det kan väl nästan bara betecknas som enligt planen. Att de regerande mästarna skulle plocka hem den här gruppen tämligen kontrollerat trodde nog de flesta på förhand.

Hur som helst gör övriga tre lag nu upp om den andra åttondelsfinalplatsen, där AS Roma ligger i förarsätet med sina fem poäng. Strax bakom hittar vi tyska Bayer Leverkusen på fyra poäng. Ytterligare en poäng bakom finns vitryssarna i BATE Borisov. Där kan vi verkligen snacka fågelbo.

Ingen tvekan – gasen i botten

Den här matchen är därför av yttersta vikt för båda lagen. Allra viktigast är den kanske för Bayer Leverkusen, som tvingas möta FC Barcelona i den sista gruppspelsmatchen. Den matchen spelas visserligen på hemmaplan, men vi ser det som osannolikt att tyskarna kniper mer än en poäng i den matchen.

Om de vill skaffa sig en chans att ta sig till åttondelsfinal krävs alltså tre poäng här, i den på pappret lättare matchen borta mot BATE Borisov. Därför kan vi inte tänka oss någonting annat än att gästerna går för segern.

Hemmalaget, som har AS Roma i den italienska huvudstaden i sista omgången, har ett gyllene läge att ta sig upp på andraplatsen vid en seger. Det skulle ge ett ypperligt utgångsläge inför sista chansen. Hemma spelar de så gott som alltid en offensiv fotboll, vilket inte minst syntes i 3-2-segern hemma mot AS Roma.

Gästerna kommer dessutom till matchen med ett par tunga avbräck, bland annat Kyriakos Papadopoulos och Ömer Toprak, som både är avstängda. Därtill är Lars Bender osäker till spel. Tunga defensiva försvagningen med andra ord.

Hur som helst, känslan är att vi här står inför en match med två lag som behöver vinna. Ett kryss är ett dåligt resultat för båda lagen. Det bör innebära en öppen matchbild och med tanke på att båda lagen har kvalité långt fram i banan räknar vi kallt med mål åt båda håll. RedBet ger 1,88 gånger pengarna på båda lagen göra mål och det kniper vi utan att tveka.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (2 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, tisdag 24/11
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
BATE Borisov  5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,10 unibet logo
Bayer Leverkusen  1,73 betway logo
Över 2,5 mål  1,86 redbet logo
Under 2,5 mål  2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: