Speltips, BATE – Roma 29/9: Ska skilja minst en siffra

Spelbloggare Publicerat: 28 september 2015

Grupp E:s blåbär, vitryska BATE, ska försöka ställa till det hemma mot Roma i den andra CL-matchen denna upplaga. Lyckas man? 

BATE har skrapat ihop en del rutin från Europaspel i allmänhet och Champions League i synnerhet de senaste åren. Detta är andra året i följd som gruppspelet nåtts och det är nästan en liten sensation bara det.

En enkel resa har det dock inte varit hit, trots att man lottats mot relativt enkelt motstånd. Irländska Dundalk avancerades först förbi med uddamålet, därefter ungerska Videoton med dito och till sist plockades serbiska Partizan ner på fler bortamål över två matcher.

I och med andraplatsen i förra årets Serie A kammade Roma hem direktbiljetten till fotbollens finrum. Under transferfönstret värvade man på extremt bra och känslan är att den här truppen ska kunna utmana den absoluta toppen – på allvar. En tredjeplats blev det bara sist i gruppspelet och i Europa League fick man tacka för sig själva redan i åttondelsfinalen, där seriekonkurrenten Fiorentina vann med 4-1 över två möten.

BATE får det svårt att stå emot

1-4. Det förlorade BATE med mot Bayer Leverkusen i premiären och klasskillnaden var total. Och den kommer, med all sannolikhet, synas – om än kanske inte lika tydligt – i resterande matcher också. Barcelona, Leverkusen och just Roma – lottningen hade kunnat vara trevligare.

Gruppspelet förra året var också katastrof rakt av. Mot Porto, Shakhtar Donetsk samt Athletic Bilbao – flera klasser sämre motstånd än nu – skrapades bara en vinst ihop och resterande fem matcher förlorades. Målskillnaden: 2-24.

Romas offensiv är urstark, prestationen mot Barcelona lovade mycket och nu senast bröts en svit på tre vinstfria matcher efter att Carpi skeppades undan med 5-1 på Stadio Olimpico. Proppen ur och den prestationen bäddar sannolikt för ännu en succé.

En rad betydande namn borta för Roma: Edin Dzeko, Francesco Totti och Wojciech Szczesny tre av dem. Påverkar naturligtvis, men Roma bör ändå vara minst ett nummer för stora för ett på sin höjd mediokert BATE.

1,90 för den raka tvåan hittas hos Ladbrokes och den plockas.

Speltips:

Speltips: Roma vinner, rak tvåa
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/9
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
BATE 5,00 williamhill logo
Oavgjort 3,70 bwin logo
Roma 1,90 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,17 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: