Speltips, Bautista Agut – Federer 6/7: Kungen av Wimbledon sist ut

Simon Pålsson Publicerat: 5 juli 2015

Den sista åttondelsfinalen under måndagen spelas mellan spanjoren Roberto Bautista Agut och Roger Federer. Vi tror att Wimbledons stora konung kommer att dominera stort.

Det har nog ingen betydelse om man följer tennis aktivt eller inte, de flesta sportintresserade människor runt om i världen har full koll på att Roger Federer är den självklara kungen när det kommer till Wimbledon. Schweizaren, som av många anses vara den bästa tennisspelaren någonsin, har varit i totalt nio finaler i Wimbledon och lyckats vinna sju av dem.

Gräs är onekligen hans favoritunderlag och trots att vi förmodligen börjar se vad som tyvärr är sluttampen på en fantastisk karriär håller Roger Federer fortfarande yttersta världsklass. Trots att Novak Djokovic i många stunder känns overkligt bra är Roger Federer en av väldigt få spelare som fortfarande kan matcha honom i vissa stunder.

Att schweizaren, som fyller 34 år om en månad, trivs i Wimbledon har varit tydligt under den första veckan av tennis. Tre stabila segrar mot hyfsat motstånd och sånär som på settappet mot Samuel Groth i senaste matchen har alltid varit perfekt. Där och då blev Groths serve tung att försvara mot och Roger Federer släppte ett set utan att egentligen släppa greppet om matchen.

Hur som helst är det tydligt att Roger Federer är hemma i Wimbledon igen och vi kan bara anta att han kommer bli ett tungt hot när det börjar dra ihop sig i slutet av veckan, där Andy Murray troligen kommer att vänta i en semifinal.

Roberto Bautista Aguts mardrömsmotståndare

I åttondelsfinalen ställs Roger Federer mot Roberto Bautista Agut från Spanien. Det är en spelare som för många kan vara lite okänd, men som faktiskt är rankad 22 i världen. Så sent som förra säsongen hittar vi hans toppnotering, som är 14:e plats i världen. Inte illa alls.

Inför matchen finns det dock ett par hållhakar för Roberto Bautista Agut. För det första är han inte en särskilt van grässpelare och även fall han hade en fin grässäsong förra året (7-1) är det en spelare som varken spelar särskilt mycket grästennis eller är särskilt framgångsrik på just gräs. Det är förmodligen två saker som hänger ihop.

En annan negativ detalj inför matchen är att spanjoren har väldigt svårt mot just Roger Federer, som han faktiskt aldrig ens varit nära att plocka ett set mot. I båda spelarnas möten har Roger Federer vunnit väldigt enkelt och då har det ändå varit i tunga turneringar som US Open och Shanghai Masters. Föga förvånande är schweizaren för tung när det verkligen gäller.

Ja, som ni hör är vi övertygade om att Roger Federer kommer att leka hem det här. Tråkigt nog är spelbolagen inne på precis samma spår och en schweizisk seger ger knappt ränta på pengarna. Vi riktar istället blickarna mot underspelsmarknaden och fastnar för under 30,5 game till 1,83 hos ComeOn. Det må låta lågt, men vi kan inte se hur spanjoren ska kunna hota Federer och då räcker det med tre gånger 6-4 för att spelet ska sitta.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn och passa på att följa vårt speltips? Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Under 30,5 game i matchen
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:30, måndag 6/7
TV / Stream:  cmoretennis logocmorelive logocmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roberto Bautista Agut  13,00 comeon logo
0-3  1,44 williamhill logo
Roger Federer  1,05 williamhill logo
Över 30,5 game  2,00 williamhill logo
Under 30,5 game  1,83 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: