Speltips, Bayer Leverkusen – AS Monaco 7/12: Avslagen historia

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2016

Motivationen lär inte vara på topp i något av lägren inför matchen mellan Bayer Leverkusen och AS Monaco. Känslan är också att spelbolagens favorit kan få klara problem att motsvara förväntningarna.

Här känns det avslaget redan på förhand.

Inför den avslutande omgången i Champions League är det redan klart vilka två lag som tar sig vidare till vårens slutspel från grupp E. Det blir Bayer Leverkusen och AS Monaco som vi får se i vårens åttondelsfinaler.

Tottenham Hotspur motsvarade inte förväntningarna och missar alltså avancemang. I toppen har vi AS Monaco på 11 poäng, fyra poäng före Bayer Leverkusen. Det gör att den sista omgången i den här gruppen inte är särskilt kittlande, åtminstone inte matchen som vi fokuserar på här. Den handlar egentligen bara om äran.

Två svårslagna lag – det öppnar för kryss

Att matchen känns avslagen på förhand är en viktig faktor att ha med sig. Det lär göra att inget av lagen riskerar något, men att de inte heller är supermotiverade att gå för segern. Därtill bör nämnas att det här är två svårslagna lag, där gruppettan AS Monaco helt klart är mest formstarka.

Inför den här matchen kommer Ligue 1-laget med tio raka matcher utan förlust. Dessutom har laget sex vinster på de sju senaste matcherna. Där kan vi snacka formstarka. Å andra sidan är gruppsegern redan säkrad, varpå vi inte kan tänka oss att AS Monaco går på 110% i den här matchen.

För tyskarnas del är formen inte alls lika bra. Laget har inte vunnit på fem matcher och har dessutom två förluster på de fyra senaste. Det ska dock nämnas att Bayer Leverkusen är klart vassare på hemmaplan, där de alltid är svårslagna.

Vår känsla är att inget av lagen är så pass motiverade att segern är superviktig. Det är dessutom två jämna lag, speciellt när aningen svagare Bayer Leverkusen har hemmaplansfördelen. Därför ser vi ett fint värde i det raka krysset till 4,10 gånger pengarna hos Betsson (unik bonus på 1 000 kr + 200 kr gratisspel).

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  20:45, onsdag 7/12
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: