Speltips, Bayer Leverkusen – Barcelona 9/12: Hörnspel från måstematchen

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2015

Det är kniven mot strupen för Bayer Leverkusen när Barcelona kommer på besök. På hörnmarknaden finns en del spännande spel inför det som kan kallas en riktig måstematch.

Bayer Leverkusen är hårt pressade inför den sista omgången av gruppspelet i Champions League. Efter fem matcher har laget skrapat ihop fem poäng, lika många som italienska Roma. Dessvärre för Bayer Leverkusens del har Roma bättre inbördes statistik och kniper därmed den andra åttondelsfinalplatsen, bakom suveräna Barcelona, som redan avgjort striden om förstaplatsen.

På fyra poäng hittar vi sen vitryska BATE Borisov, vilket gör grupp E till ett riktigt fågelbo. Förutsättningarna inför den sista omgången är dock enkla för Bayer Leverkusen. Det gäller att ta fler poäng än vad Roma tar i sin avslutande match, hemma mot BATE Borisov.

Med tanke på att det är Barcelona som kommer på besök kunde det sett mer lovande ut för Bayer Leverkusen, men det råder ingen tvekan om att man kommer att ge det ett ordentligt försök. Laget har varit ojämnt hittills under säsongen, men de toppar som finns är väldigt höga.

Fullkomligt suveräna Barcelona

Att ställas mot Barcelona i en match man måste vinna är sällan en höjdare, men frågan är om det inte är sämre läge än någonsin just nu? Katalanerna är nämligen inne i ett fantastiskt stim och har inte förlorat sedan matchen borta mot Sevilla för över två månader sedan.

Lägg där till att laget staplat den ena stora segern efter den andra på sistone. 4-0 borta mot Real Madrid och 6-1 hemma mot Roma är onekligen två resultat. Att möta Barcelona just nu kan helt enkelt inte kännas helt hundra.

Men Bayer Leverkusen måste gå för det, något som troligen öppnar upp matchbilden. Barcelona, som inte har något särskilt att spela för, kan säkert tänkas bjuda upp till dans och kanske har vi turen att få se en böljande historia. Vad som är desto mer säkert är att hemmalaget aktivt kommer att behöva gå för segern, för att på så sätt ge sig själva så bra möjligheter som möjligt att avancera.

Intressant är också att Dani Alves är avstängd för gästerna, medan Gerard Piqué och Andrés Iniesta är tveksamma till spel. Rafinha, Douglas, Jeremy Mathieu och Sergi Roberto är fortsatt otillgängliga. Hemmalagets Lars Bender är tveksam till spel, medan Charles Aranguiz, Tin Jedvaj och Seung-Woo Ryu dessvärre inte är spelklara.

Känslan är att hemmalaget kommer att gå för segern och då krävs en offensiv inställning till matchen. Det kan rendera i en del hörnor och vi tycker att det finns värde i spelet Bayer Leverkusen över 4,5 hörnor till 1,88 gånger pengarna hos Betsson.

Speltips:

Speltips:  Bayer Leverkusen över 4,5 hörnor
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 9/12
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayer Leverkusen  3,80 williamhill logo
Oavgjort  3,90 unibet logo
FC Barcelona  2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,60 redbet logo
Under 2,5 mål  2,45 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: