Speltips, Bayer Leverkusen – Lazio 26/8: Kan tyskarna vända på steken?

Spelbloggare Publicerat: 26 augusti 2015

Lazio plockade en måstevinst i hemmamötet mot Bayer Leverkusen i play off-rundan till CL. 1-0 står det, men visst ska tyskarna ha en bra chans att vända på steken?

1-0 är inte något säkert kort att hålla i till en bortaretur, men värre hade det kunnat vara. Målet kom så sent som med runt 15 minuter kvar av matchen – en fantastisk soloprestation av inhopparen Balde Keita – och chanser saknades inte heller för tyskarna. Exempelvis hade fick de ett mål bortdömt för offside i slutminuterna; huruvida det var korrekt dömt eller ej får andra bedöma.

Med det målet och det faktum att nollan hölls så presenteras Lazio som rätt stora favoriter här. Lite väl stora också, möjligen. Att italienarna ska avancera vidare betalar bara 1,67 och tyskarna dito 2,40 x polletterna.

I respektive serie har båda parterna inlett på bästa möjliga sätt, i alla fall poängmässigt. Lazio besegrade Bologna med 2-1 i premiären och Bayer Leverkusen står på sex pinnar efter två matcher; detta efter uddamålsvinster över Hoffenheim samt Hannover 96.

Leverkusen snäppet bättre?

Håller Leverkusen som snäppet bättre än Lazio och tror att de ska ha en bra möjlighet att vända det här och då vore en hållen nolla att föredra med tanke på att man själva inte fick in något bortamål. Tror med andra ord inte att vi kommer få se en speciellt offensivt lutad värd, även om spelet förstås ska styras.

Nu verkar det också som att kaptenen Lucas Biglia samt anfallaren Miroslav Klose missar matchen – ena avbräcket betyder att hjärtat och ledargestalten på mittfältet försvinner och i Kloses frånvaro försvinner rejäl spets. Tuffa besked.

Leverkusen hade mest boll i Italien (54%) och den siffran kommer vara klart högre här i returen, när man spelar på hemmaplan och inleder i uppförsbacke. Lazio skapade inte heller speciellt mycket på hemmaplan och jag tror att deras främsta fokus blir att hålla nollan – för att vid ett eventuellt baklängesmål öppna upp sig lite mer.

1/2-0 känns som gångbara resultat och därför spelas – Leverkusen vinner och håller nollan till 2,70 gånger pengarna hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Leverkusen vinner & håller nollan
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 26/8
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayer Leverkusen 1,62 ladbrokes logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Lazio 6,18 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,89 nordicbet logo
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: