Speltips, Bayern München – Porto 21/4: Desperat Bayern fixar linan

Spelbloggare Publicerat: 21 april 2015
bayern porto 21/4
Foto: Bildbyrån

Förhandsfavoriten att vinna Champions League, Bayern München, har satt sig själva i knipa i kvartsfinalen mot Porto. Uppförsbacken innebär att det blir full fart framåt i returen – hörnkavalkad?

Testa en uppstickare! Öppna ett konto hos SuperLenny och få en välkomstbonus på 500 kr.

Porto slog på den stora trumman i Portugal, utnyttjade Bayern Münchenspelarnas försvarstabbar fullt ut och hade 2-0 redan efter tio spelade minuter – slutresultatet skrevs 3-1. Inför matchen stod ettan i runt fem gånger degen. Nu värderas man ha 52% sannolikhet att avancera vidare till semifinalen, men det kommer krävas ännu en storartad prestation, för på Allianz-Arena är Bayern München extremt starka och fruktade.

Det råder en intern konflikt i Bayern, där tränaren Pep Guardiola hamnat i en konflikt med det medicinska teamet, vilket inneburit att de efter lång och trogen tjänst lämnat klubben. Relationer krossas och detta har med all sannolikhet påverkat spelarna också.

Hos Porto är snacket av positivare klang. Man har tokhyllats i media runtom i Europa och det börjar faktiskt sjunka in att laget faktiskt är oerhört nära en semifinalplats. Men som vi vet kan Bayern få islossning när som helst; kommer de bara rätt in i matchen kan siffrorna skjuta i höjden. Det är bara att kolla på åttondelsfinalen där man spelade oavgjort (0-0) mot Shakhtar Donetsk i det första mötet, för att sedan vinna med förkrossande 7-0 på hemmaplan.

Lagens respektive seriematcher i veckan vanns båda två, trots att b-betonade startelvor ställdes ut på planen. Formen ser bra ut och resultatraderna de senaste månaderna pryds till största del av vinster, i flera fall klara sådana.

Bayern är fortfarande lika skadeskjutet som senast med spelare som Arjen Robben och Franck Ribery på frånvarolistan. Philipp Lahm har också varit småsjuk i veckan, men det mesta tyder på att Pep ändå chansar med honom i startelvan. För Porto är försvarsspelarna Alex Sandro samt Danilo avstängda efter att ha fyllt varningskvoten med sina ostskivor på Estadio do Dragão.

Hörnöverspel i första halvlek

Kan sluta lite hur som helst här, lika väl 1-1 som 4-0 och med tanke på de interna konflikterna i Bayern München är det ännu svårare att värdera vilka som ska ha bäst möjlighet att få en plats i semifinalen.

Däremot är matchbilden rätt klar. Bayerns melodi ljuder alltid full fart framåt på hemmaplan och nu när har två mål att hämta in, måste man framåt direkt. Ser därför att de borde ha lika stor, om inte större chans att lösa fler hörnor i första kontra andra halvlek. Om det exempelvis står 3-0 en bit in i andra, då är det ju Porto som måste greppa taktpinnen.

På hemmaplan löser tyskarna i snitt 7,6 hörnor per match eftersom de ofta attackerar via kanterna och är spelförande. Här kommer inte det vara Porto emot att krypa ihop och ställa upp bussen, vilket bidrar till att Bayern kan få det svårt att hitta ytor centralt och istället attackera i ytterzonerna.

Bayern bör passera sin hörnlina på 3,5 i första halvlek hyfsat enkelt och överspelet synas till kanonfina 1,83x hos Bwin. Saknar du konto hos dem? Öppna ett och erhåll 250 kronor i välkomstbonus.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Bayern München 1,36 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 6,00 betsson logo 1 000 kr
Porto 9,50 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,65 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,53 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Bayern München över 3,5 hörnor i första halvlek
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 21/4
TV:  viasatsport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson