Speltips Belgien – Wales 24/3: VM-kval

Simon Pålsson Publicerat: 24 mars 2021

VM-kvalet till Qatar 2022 är igång. På onsdagen spelar Belgien hemma mot Wales i ett av de första mötena i hela det här kvalspelet.

Belgien - Wales

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Nog är det många som har sitt fokus på sommarens Europamästerskap och det kanske känns som det är där som fokus borde vara. Men faktum är att det runt om i Europa också ska spelas kvalspel till VM 2022.

Det är ett mästerskap som spelas i Qatar och efter att ha gjort succé senast det begav sig i VM-sammanhang gäller såklart Belgien som en liten outsider på förhand. Men för att det överhuvudtaget ska vara aktuellt att tro på belgarna att vinna hela turneringen krävs att man kvalificerar sig till den.

Man har hamnat i en grupp som består av ganska tuffa lag, i form av Wales och Tjeckien, men också svaga Estland och relativt svaga Vitryssland/Belarus. Det är en grupp som Belgien ska vinna, men där walesarna väntas bli en av de tuffare utmaningarna.

Nu har man inte spelat mot varandra sedan 2016. Då vann Wales och faktum är att Belgien inte har vunnit på fyra raka matcher mot Wales. Det är någonting att ha med sig och en av få saker som verkligen talar för Wales inför den här matchen.

Belgien har, precis som alla andra landslag, inte spelat match eller samlats ihop på många månader och det kan också göra att man inte är i samma nivå som tidigare.

Målspelet kan locka

Roberto Martinez, belgisk förbundskapten, ser ut att ha en stor och bra trupp med sig till VM-kvalet och positivt nog kommer anfallaren Romelu Lukaku att kunna spela även om det var osäkert om han skulle kunna släppas från Inter.

Det är däremot ett stort problem för Wales att man har Aaron Ramsey, en av sina bästa spelare, borta från spel här. Ben Davies och Tom Lockyer kommer inte heller att kunna spela.

Det är uppenbart att det inte finns samma bredd i Wales och om det här överhuvudtaget ska gå krävs det att Gareth Bale har en bra dag. Det är han som ska göra det framåt för walesarna inför den här matchen.

Över 2,5 mål spelas till 1,85 gånger smeten hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:45, onsdag 24 mars 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo