Speltips Benevento – Pisa 17/5: Kval till Serie A

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2022

Benevento och Pisa ställs mot varandra över ett dubbelmöte i playoff om uppflyttning till Serie A. Den första matchen spelas tisdagen den 17 maj 2022 med avspark kl 20:30.

Benevento – Pisa

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. CASINO-TIPS

Benevento Calcio avslutade säsongen i Serie B med tre raka förluster. Det innebar att man blev sjua i tabellen efter 38 spelade matcher. Därmed väntade först en kvalmatch Ascoli innan man blev klara för den här semifinalen i kvalet om uppflyttning till Serie A.

I fredags mötte tabellsjuan Benevento tabellsexan Ascoli i en direkt avgörande match. Det var då de förstnämnda som drog det längsta strået i en jämn och tät tillställning. Beneventos främsta målskytt Gianluca Lapadula gjorde matchens enda mål i slutet av den första halvleken.

Drömmen om Serie A lever således vidare för Benevento, men det är många hinder kvar på vägen. Närmast väntar alltså ett dubbelmöte mot ett Pisa som tog fyra poäng mer i Serie B och slutade på en tredje plats i tabellen.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fördel Benevento

AC Pisa avslutade säsongen på ett bättre sätt än Benevento och kunde därmed gå om i slutskedet. Det var emellertid väldigt jämnt mellan alla de lag som nu gör upp i detta kvalspel och det är svårt att peka på några klara favoriter. Vinnaren i det här dubbelmötet ställs sedan mot vinnaren i mötet mellan Brescia och Monza.

Då Pisa slutade trea behövde de inte, likt Benevento, spela någon kvalmatch för att ta sig till den här semifinalen. Därför det nästan två veckor sedan som Pisa spelade sin senaste match. Man avslutade då Serie B med att vinna med 2-1 borta mot Frosinone.

Poängmässigt var det jämnt mellan Benevento och Pisa i Serie B, men när lagen senast möttes i april blev det en klar seger för hemmalaget Benevento. De vann nämligen den matchen med hela 5-1. När de möttes i Pisa i höstas var det emellertid också hemmalaget som gick segrande då AC Pisa vann det mötet med 1-0.

Benevento var med sina totalt 62 mål på 38 matcher bäst i hela Serie B. Det kan jämföras med Pisa som gjorde 48 mål, men som också var ett av seriens bästa lag med endast 35 insläppta.

Beneventos offensiv är vassare än Pisas och i det här första mötet på hemmaplan så gäller de som favoriter. Jag tror också att Benevento kan ha en fördel av att man kommer från kvalmatch medan Pisa har fått ett litet uppehåll sedan seriens sista omgång.

Benevento har en något högre högstanivån, vilket man inte minst visade då man slog Pisa med 5-1 senast. Över två matcher lär det ändå bli jämnt, men jag finner anledning att tro att Benevento vinner det här första mötet på hemmaplan. Mitt spel blir därför en rak etta, att Benevento vinner till 2.15 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Benevento vinner
Odds: 2.15
Bolag: bet365
Spelstopp: 20:30, tisdag 17 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: