Speltips, Benfica – Atlético Madrid 8/12: Gruppfinal i Portugal

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2015

Benfica och Atlético Madrid gör upp om gruppsegern i Grupp C. Båda är klara för åttondelsfinalerna, men frågan är vem som ska knipa förstaplatsen.

Det är redan avgjort vilka två lag som tar sig till åttondelsfinalerna från Grupp C. SL Benfica och Atlético Madrid har både ryckt ifrån övriga två lag, Galatasaray och Astana, och därmed redan säkrat sin plats i vårens slutspel.

Lagen ligger dessutom på lika många poäng, tio vardera, efter fem omgångar och det betyder att den avslutande matchen mellan lagen blir en ren gruppfinal. Det första mötet mellan lagen slutade med en 2-1-seger för Benfica i den spanska huvudstaden. Det betyder att det är portugiserna som vinner gruppen om den här matchen skulle sluta oavgjort.

I vilken utsträckning det kommer påverka matchen är oklart, men att båda lagen gärna vinner gruppen är ingen hemlighet. Det kan innebära en betydligt enklare resa i åttondelsfinalen, då man slipper att möta en annan gruppsegrare.

Atlético Madrid har kommit igång

Efter en lite trevande inledning på säsongen har Atlético Madrid verkligen trummat igång på sistone och det känns som att Diego Simeone har fått tillbaka glöden i laget igen.

I skrivande stund har laget sex raka segrar, alla tävlingar inräknade, och de har dessutom inte förlorat sedan den 30 september – just mot Benfica. Att vara så oerhört svårslagna är verkligen en del av klubbens identitet de sista säsongerna och det gör att vi håller dem som favoriter i det här mötet.

Benfica å sin sida har också en fin form, framförallt i ligaspelet. I cupspelet, både den inhemska och i Champions League, har laget dock två raka matcher utan vinst. 2-2 borta mot Astana och förlust mot Sporting CP i den inhemska gruppen. Tungt.

I hemmalaget saknas mittbacken Luisao inför den här matchen, medan gästerna saknar mittfältaren Tiago och det offensiva löftet Jackson Martinez.

På det hela taget håller vi gästerna som knappa favoriter, åtminstone till att inte förlora. Därför blir vårt spel oavgjort (bortalaget inget spel) till 1,86 gånger pengarna hos Redbet. Vi får då pengarna tillbaka om gästerna vinner matchen, medan spelet sitter vid ett oavgjort resultat.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (bortalaget inget spel)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20.45, tisdag 8/12
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:    viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
SL Benfica  3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Atlético Madrid  2,30 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,55 titanbet logo
Under 2,5 mål  1,56 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: