Speltips, Benfica – Bayern München 13/4: Oddset når helt nya höjder

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2016

Benfica har ett inte helt omöjligt utgångsläge inför returen mot Bayern München på hemmaplan. Kan portugiserna verkligen sätta käppar i hjulet för den tyska maskinen som står på andra sidan planen?

Efter en smått heroisk insats i Tyskland kunde Benfica åka hem till Portugal med ett helt okej utgångsläge inför returen på hemmaplan. 1-0-underläget är inte omöjligt att vända, men i ärlighetens namn lär det bli väldigt tufft.

Märk väl att den så kallade bortamålsregeln ger Bayern München ett mycket bra läge här. Ett enda mål nere i Portugal och vips måste hemmalaget trycka in tre bollar. Det är det inte lätt att lyckas med på den här nivån, speciellt inte mot Bayern München.

Tyskarna har faktiskt bara gått mållösa av fyra matcher på hela säsongen. Samtliga har faktiskt varit på bortaplan, så möjligen finns där någonting positivt att hänga sig fast vid för Benficas del?

Benfica med offensiva skadebekymmer

Inför returen har portugiserna dock oturen att ha drabbats av ett par offensiva skadebekymmer. Jonas kommer inte komma till spel för hemmalaget, samtidigt som Nicolas Gaitan nu är osäker till spel. Han missade måndagens träning med laget. Det vore ett stort avbräck för Benfica då han varit inblandad i sju av lagets mål i Champions League den här säsongen.

Hos tyskarna är Arjen Robben osäker till spel, medan duktiga försvarare som Jerome Boateng och Holger Badstuber inte är spelklara ännu. Ett par tunga avbräck, men bredden på truppen gör att det inte är något att bekymra sig över. Värre är det med avstängningshoten. Vid gult kort är Juan Bernat, Joshua Kimmich, Robert Lewandowski och Arturo Vidal de fyra spelklara spelare som missar det första semifinalmötet.

Precis som vanligt är Bayern München klara favoriter när de spelar, men den här gången har vi hittat ett odds som nått helt nya höjder. Bayern München -1 (asian handicap) till smått otroliga 2,20 gånger pengarna hos Unibet är långt mycket högre än vanligt på tyskarna. Vi tycker att det finns fint spelvärde här, speciellt då vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

Benfica lär vilja göra det tight inledningsvis, för att förhoppningsvis får in ett mål någon gång under matchen. Bayern München lär inte gå mållösa från matchen och den väntade matchbilden – speciellt när det börjar dra ihop sig – öppnar för fina kontringar. Det passar tyskarna som handen i handsken.

Speltips:

Speltips:  Bayern München -1 (asian handicap)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 13/4
TV:    viasatfotboll logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: