Speltips, Benfica – PSG 19/7: Försäsong i all ära – oddset för högt

Simon Pålsson Publicerat: 18 juli 2015

Försäsongen har precis dragit igång på allvar för de stora lagen runt om i Europa. I Champions Cup i Kanada trimmar Benfica och Paris Saint-Germain på formen och vi har givetvis ett speltips från matchen.

Än återstår det ett par veckor, men premiärerna runt om i fotbollsligorna i Europa närmar sig med stormsteg. Det är ett faktum som märks på två fronter. För det första florerar det rykten om både spelarförluster och värvningar i en rasande takt.

För det andra börjar det bli dags att spela ihop den delvis nya truppen inför nästa säsong och det görs bäst via träningsläger och träningsmatcher. En hel del stora lag åker över till andra sidan Atlanten där förutsättningarna är optimala.

Där anordnas också Champions Cup, som är en träningsturneringar i vilken bland andra Paris Saint-Germain och Benfica deltar. Det är också just de två lagen som möts i den första omgången och trots att det förmodas bli en sönderryckt match till följd av många byten och en allmänt experimentell inställning har vi hittat ett fint speltips.

Det går inte att bortstå från klasskillnaden

Det må vara en träningsmatch. Det må vara tidigt på försäsongen. Det må också vara oklart vilka som spelar och i vilken utsträckning de båda lagen matchar bästa möjliga motstånd under större delar av matchen.

Klart är dock att, oavsett vilken riktning matchen tar, Paris Saint-Germain har ett betydligt starkare lag på pappret än Benfica, som visserligen gjort en fin transfersommar med bland annat värvningen av Adel Taarabt. Marockanen är dock, precis som hela Benfica, svåra att veta var man har.

Spelbolagen är, precis som vanligt när det kommer till träningsmatcher, lite mer generösa än vanligt när det kommer till oddsen. Det raka spelet på Paris Saint-Germain ger hela 2,25 hos Betway och även fall det är en svårberäknelig match på förhand tycker vi att det är ett odds som smugit upp lite väl högt.

PSG är ett betydligt starkare lag och befinner sig därtill i en uppbyggnadsperiod, där flera spelare väntas ta det där nästa steget för att kunna etablera sig på allvar i laget. Det öppnar upp för lovande prestationer redan på försäsongen, eftersom att spelarna helt enkelt vill visa att de är att räkna med. Det är också det vi tror fäller avgörandet i ett möte där klasskillnaden helt enkelt ska vara för stor för ett så pass högt odds.

Speltips:

Speltips:  Paris Saint-Germain vinna
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (500 kr bonus)
Spelstopp:  03:30, söndag 19/7
TV / Stream:    eurosporttva logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
SL Benfica  3,25 williamhill logo
Oavgjort  3,55 comeon logo
Paris Saint-Germain  2,25 betway logo
Över 2,5 mål  1,80 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  2,10 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: