Speltips, Berankis – Smyczek 29/7: Bolagen underskattar hemmahoppet

Simon Pålsson Publicerat: 28 juli 2015

ATP-turneringen i amerikanska Atlanta går vidare och vi har hittat ännu ett fint speltips. Hemmahoppet Tim Smyczek underskattas nämligen grovt av bolagen inför matchen mot Ricardas Berankis.

Det har ingen betydelse vilken sport eller vilken nivå det handlar om – det är generellt sett alltid en fördel att spela på hemmaplan. Det handlar inte bara om att man som hemmaspelare har ett automatiskt stöd från åskådarna, utan anledningarna till att hemmaplansfördelen är så stor inom så många sporter – både på elit- och amatörnivå – är fler än bara stödet från publiken.

Att spela på hemmaplan är också en given trygghet, då man som utövar känner igen sig och därigenom lättare kan hitta ett bra fokus inför sin prestation.

Om man skulle försöker hävda att tennis är en sport där hemmaplansfördelen är stor skulle en hel del förmodligen inte hålla med, men vi kan åtminstone konstatera ytterligare två saker.

1) Att spela på hemmaplan adderar inte bara en extra trygghet, det genererar också en typ av energi som – om den används rätt – kan hjälpa hemmaspelare till oväntade segrar. Johanna Larsson i WTA Båstad är ett sådant exempel.

2) Inom tennisen släpps mindre etablerade namn fram i turneringar på hemmaplan. Hemmaplansfördelen är helt enkelt ett sätt att skaffa sig erfarenhet på den stora scenen.

Två jämnbra spelare – hemmahoppet har fördel

Just hemmaplansfördelen är en av de faktorer som oddssättarna inför matchen mellan Ricardas Berankis och Tim Smyczek alldeles uppenbart inte tagit hänsyn till. I skrivande stund får vi hela 2,10 gånger pengarna på seger för amerikanen Tim Smyczek, som för övrigt också är tolv placeringar bättre rankad än sin motståndare för dagen.

2,10 gånger pengarna i en match där spelarna inte bara är jämnbra, utan där spelaren också har fördelen av att spela på hemmaplan med allt vad det faktiskt kan innebära i form av trygghet, energi och den där extra motivationen. Det är märkligt och måste helt enkelt synas hos Betway.

Det bör nämnas att vi kan se fram emot en match mellan två jämnlånga, eller om vi kanske ska säga jämnkorta, spelare. 175 centimeter långa, på jakt efter sina första ATP-titlar och en ranking strax under 100-strecket. Likheterna inför matchen är slående, men det faktum att amerikanen Tim Smyczek spelar på hemmaplan och därtill aldrig förlorat mot Ricardas Berankis gör oss bara ännu mer övertygade om att bolagen är snett ute här.

Du missar väl inte Super Lenny? Nya på den svenska marknaden och här för att stanna. Prova Super Lenny och få en bonus i samarbete med Spelbloggare. Klicka här och få bonusen på 500 kr när du registrerar dig!

Speltips:

Speltips:  Tim Smyczek vinna
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, onsdag 29/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ricardas Berankis  1,75 expekt logo
2-0  2,95 betway logo
Tim Smyczek  2,10 betway logo
Över 22,5 game  1,90 titanbet logo
Under 22,5 game  1,85 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: