Speltips, Berdych – Simon 6/7: Ovisst eftermiddagsmöte i åttondelsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 5 juli 2015

Wimbledon kliver in i finalveckan med 16 spelare kvar i herrturneringen. Mötet mellan Tomas Berdych och Gilles Simon är en av de mer svårbedömda matcherna på förhand.

16 spelare återstår i årets upplaga av Wimbledon och vi hoppar därför direkt in i åttondelsfinalerna när finalveckan drar igång under måndagen. Den första veckan av turneringen har bjudit på högklassig tennis och därtill en hel del skrällar, vilket gör att en del av spelarna som nu är med bland de sexton bästa får anses vara oväntade åttondelsfinalister.

Stora namn som Rafael Nadal, Jo-Wilfied Tsonga och Gael Monfils har alla fått se sig besegrade innan åttondelsfinalerna – men vi har istället chansen att njuta av flera skrällars fina tennis.

En av de mer svårbedömda åttondelsfinalerna kommer att gå mellan Tomas Berdych och Gilles Simon någon gång på eftermiddagen på måndag. Matchstarten är satt till tidigast 15:20, men risken finns att den blir senare.

Det är den förstnämnda som trots allt får gälla som klar favorit, inte minst med tanke på att underlaget får ses som en fördel för tjecken. Det ska dock sägas att det är fransmannen Gilles Simon som leder inbördes möten med 6-4 och även fall ingen av matcherna har spelats på just gräs är det alltid en skön statistik att ha med sig till en match.

Spelbolagen underskattar fransmannen

Det känns fullkomligt rimligt att Tomas Berdych står som ganska klar favorit i den här matchen, men vi tycker att spelbolagen underskattar Gilles Simon på flera fronter inför matchen. Att vi får 3,10 på fransk seger är onekligen några punkter för högt – inte minst med tanke på att Tomas Berdych inte spelat helt övertygande hittills i turneringen.

Gilles Simon är känd som en hårt arbetande och svårslagen spelare, som visserligen haft svårt att lyckas i de riktigt stora turneringarna. Den 13-rankade fransmannen har dock sett fräsch ut hittills under Wimbledon och har alla möjligheter att ställa till problem för Tomas Berdych.

Med tanke på att tjecken trots allt är klar favorit riktar vi blickarna åt ett annat håll än ett rakt spel på Gilles Simon. Men att spelbolagen valt att lägga linan på låga 39,5 game i matchen kan vi helt enkelt inte förbise. Speciellt inte när William Hill bjuder på fantastiska 1,91 gånger pengarna på över 39,5 game i matchen. Det känns som att Gilles Simon tar minst ett set i matchen och då ska spelet sitta utan större problem. Vi passar på.

Har du registrerat dig hos William Hill? Bli medlem hos det spelbolag vi rankar allra högst. Klicka här och få en bonus på hela 1 000 kr hos tennisstarka William Hill!

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game i matchen
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:20, måndag 6/7
TV / Stream:   cmoretennis logocmorelive logocmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tomas Berdych  1,40 williamhill logo
3-0  3,60 comeon logo
Gilles Simon  3,10 bwin logo
Över 39,5 game  1,91 williamhill logo
Under 39,5 game  2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: