Speltips, Besiktas – Liverpool 26/2: Liverpool i förarsätet inför de avslutande 90 minuterna

Spelbloggare Publicerat: 26 februari 2015
besiktas liverpool 26/2
Foto: Bildbyrån

Liverpool sitter i förarsätet inför returmatchen mot Besiktas på Atatürk Olympic Stadium tack vare ”Super Mario” Balotellis sena mål i hemmamötet. Får vi se ett desperat hemmalag i Istanbul?

Chanserna var svårskapta på Anfield och Besiktas höll 0-0 ända fram till den 85:e minuten då  Liverpool blev tilldömda en straffspark som förvaltades väl av Mario Balotelli. Diskussionen efter matchen var huruvida anfallaren gjorde rätt när han ”stal” straffen från lagkaptenen Jordan Henderson.

Hur som helst, Besiktas fokus var främst på att hålla tätt bakåt. Prestationen var stark, men självklart kommer de hit med lite bitter eftersmak efter det insläppta målet. Nu är bollen i Besiktas händer och frågan är om de kan få hål på Liverpool som verkligen fått ihop försvarsspelet på ett bra sätt; nollan har hållits i åtta av de 12 senaste matcherna.

Ja, Liverpools form är onekligen toppad. De fyra senaste matcherna har alla vunnits och man är obesegrade i 18 raka. Dagarna efter matchen den första matchen mot Besiktas reste laget till Hampshire och besegrade toppkonkurrenten Southampton med stabila 2-0.

Besiktas hade inte lika stor lycka och åkte på en 0-1-torsk mot Eskisehirspor, som hittas på den undre tabellhalvan, senast. Ett flertal spelare vilades och i och med poängtappet tappades serieledningen till Galatasaray. Kan tyckas lite underligt att ställa ut ett så pass försvagat manskap mitt i en guldstrid, men Europa League är tydligen klart högre prioriterat.

Bra kortlina på Besiktas

Tekniskt är Besiktas sämre än Liverpool, men de vet att de har en bra chans i den fysiska kampen. Om man inte får in en 1-0-balja hyfsat tidigt kan irritationen helt säkert smyga sig på. Kommer smälla i Istanbul?

På Anfield delades fem ostskivor ut och fyra av dessa var till Besiktasspelare. Nu är deras kortlina på 2,5 och att minst tre hemmaspelare hamnar i protokollet tvekar jag inte en sekund på.

Ryska Damir Skomina ska döma matchen och han kommer sätta ner foten när det behövs, oavsett om hans statistik inte sticker ut direkt.

Besiktas över 2,5 kort känns snäppet bättre än över 4,5 i hela matchen till ungefär samma siffror och spelas.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Besiktas 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bwin logo 250 kr
Liverpool 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Besiktas över 2,5 kort
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 26/2
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson