Speltips, BIK Karlskoga – AIK 20/3: Allt ska avgöras här!

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2017

Vem ska få möta Rögle BK i en match om ett SHL-kontrakt till nästa säsong? BIK Karlskoga och AIK gör upp i den tredje och helt avgörande om den chansen.

Då ska det avgöras. Efter två spelade matcher står det 1-1 i matchserien mellan BIK Karlskoga och AIK, där vinnaren i densamma går vidare till ett playoff mot Rögle BK om en plats i SHL till nästa säsong.

Det är med andra ord inte vilken match som helst det här. 4-1 har blivit resultatet i båda de inledande matcherna, där båda lagen har vunnit med 4-1 på sin respektive hemmaplan. Med det i åtanke går det att anta att Karlskoga har en fördel här, med tanke på att den tredje och avgörande matchen spelas på deras hemmaplan. Hos spelbolagen är det dock gästerna som har fått ta rollen som favoriter.

Det här bottnar enligt vår analys i tre saker.

  1. AIK har en klart bättre form och har sett väldigt starka ut under hela SHL-kvalet.
  2. 4-1-segern senast var en uppvisning där AIK – anförda av en fantastisk publik på Hovet – tog kommandot direkt, men också satte sig i rejäl respekt inför det avgörande mötet i Karlskoga.
  3. Karlskoga har sett darriga ut ända sedan kvalet startade. Redan i den hockeyallsvenska finalen mot Mora, den matchserie som laget förlorade i tre raka matcher, gick det att ana hur formen inte riktigt var på topp. Det kan visa sig vara förödande i det här skedet.

En motreaktion efter 4-1 i två möten

Inget av lagen lär vara särskilt nöjda med sina insatser på bortaplan så här långt i den här matchserien. Att förlora 4-1 är helt enkelt inte bra nog. Just den målmässiga islossningen – om fem mål nu kan benämnas som en sådan – tror vi kan få en liten motreaktion här. AIK lär inte tillåta Karlskoga att trycka in fyra puckar här också, det vågar vi nästan lova.

AIK är i vårt tycke ett bättre lag som det är nu, det känns som att 08-laget signalerade just detta i den senaste matchen. Å andra sidan kan allting hända i en avgörande match och det är just den pressen, den speciella digniteten som den här matchen har, som vi vill bottna vårt speltips i.

4-1 senast AIK var på besök alltså. Vi räknar iskallt med att laget går in för att stänga till bakåt den här gången. Karlskoga lär inte heller vilja ta några större risker när verkligen allting står på spel. Därför väntar vi oss en mer tillknäppt historia där AIK i vårt tycke ändå känns som det giftigare laget. Om matchen i sin helhet blir mer målsnål tror vi risken är störst att det är hemmalagets målskytte som blir aningen lidande här.

BIK Karlskoga under 2,5 mål spelas till 1,78 gånger pengarna hos William Hill.

Axel Lindström är redo för spel igen för hemmalagets del. Jonas Karlsson och Andrew Engelage är dock inte tillgängliga på grund av skador. Hos gästerna säger de senaste rapporterna att samma lag som senast väntas spela matchen.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 20/3
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: