Speltips, Birmingham – Derby 21/8: Tätt och jämnt?

Simon Pålsson Publicerat: 21 augusti 2015

Birmingham tar emot Derby i tredje omgången av Championship och känslan är att spelbolagen är fel ute inför matchen.

Championship är inte mer än två omgångar gammal och än går inte att urskilja vilka lag som möjligtvis kommer att finnas med i striden om platserna till Premier League när vi väl summerar den här säsongen om sisådär nio månader.

Just Championship har en historia av att ofta toppstrider med många lag inblandade, vilket inte sällan gör att vi får se lite oväntade lag i toppen av tabellen. Förra säsongen gick det så långt att Bournemouth tog hem hela serien och för första gången kvalificerade sig för spel i den högsta engelska fotbollsserien.

Två lag som möjligen kan komma att vara med i toppen när säsongen börjar dra ihop sig är Birmingham och Derby, två klubbar med fina meriter i bagaget och som i mångas ögon hör hemma i Premier League. Trots det har säsongen inletts lite trevade, åtminstone för gästande Derbys del. På två matcher har man hittills skramlat ihop två poäng, efter oavgjort mot Charlton hemma och Middlesbrough borta. Båda matcherna har slutat 1-1 och även fall säsongen inte har börjat på sättet man drömt om är det ännu ingen fara på taket.

Lite väl stora bortafavorit

Trots den trevande säsongsinledningen är det Derby som gäller som favoriter inför bortamötet med Birmingham, åtminstone om vi ska tro spelbolagen. Detta trots att Birmingham, förutom hemmaplansfördelen faktiskt inlett säsongen på ett bättre sätt än Derby.

Fyra poäng på två omgångar är ett bra facit och detta efter hemmaseger mot Reading samt ett kryss mot det förmodade topplaget Burnley på bortaplan. Säga vad man vill, men det är inga resultat man behöver skämmas för direkt.

Trots detta ser alltså spelbolagen gästerna som klara favoriter, något vi ser som en snedd värdering. Derby besitter mycket kapacitet och ska utan tvekan ha kraften att slå Birmingham trots bortaplan, men när säsongen inte inletts bättre ställer vi oss frågande till hur värderingen kan vara sådan.

Vi tror att Birmingham kommer att göra mål i matchen och störa Derby betänkligt, men känslan är att matchen generellt sett blir väldigt jämn.

Det lutar mot ett oavgjort resultat och det är också dit vi går för vårt speltips. Hos Bwin kan vi nämligen spela Oavgjort (hemmalaget inget spel) till 2,15 gånger pengarna. Det känns som ett väldigt bra odds för en trolig utgång av matchen, samtidigt som vi då garderar oss för att hemmalaget fortsätter på den inslagna vägen med hemmasegrar.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 21/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Birmingham 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 ladbrokes logo
Derby 2,50 betway logo
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,82 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: