Speltips, Birmingham – Middlesbrough 18/2: Tjongskott testas till 17,0

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2015

birminghamI skuggan av Champions League testar vi ett långskott till 17,0 gånger pengarna från Championship och matchen mellan formsvaga Birmingham och topplacerade Middlesbrough, som fått ont med vila inför fajten.

Middlesbrough har möjligheten att kliva upp i serieledning, då man har en match mindre spelad än Bournemouth och Derby som är före dem i tabellen med endast bättre målskillnad. Oavgjort räcker därmed för att kliva upp på tronen, men siktet är självklart på en trea. Frågan är hur bra förutsättningarna för det är?

Innan 2-0-förlusten mot ett bättre rustat Arsenal i FA-cupen nu senast hade man tio raka matcher utan förlust, varav åtta vanns och två slutade oavgjort. Med andra ord, trots förlusten; ingen större risk för någon formdipp – men vad som är anmärkningsvärt är att spelarna bara haft två heldagar att vila mellan matcherna. Trötta ben och svårigheter att pussla ihop det taktiska?

Två spelare är tillbaka i truppen efter en tids skadefrånvaro, men det känns fortfarande lite tunt med tanke på den korta vilan för startspelarna.

Mittbackspjäsen Daniel Ayala är alltjämt out och ska vara det i tre veckor framåt. Enormt minus.

Kommer tillbaka när motståndarna tröttnar?

Efter en strålande formrad mellan november och januari med åtta vinster, tre kryss och två förluster har Birmingham fallit platt och man är utan vinst på de fem senaste matcherna; tre kryss och två förluster. Målskyttet har varit ett problem och udden känns trubbig.

Man har tre skador, men det är spelare som fått sparsamt med speltid under säsongen. Gary Rowett kan ställa ut bästa möjliga startelvan.

Laget är kryssbenägna och har fjärde flest oavgjorda resultat i serien.

Till en början kommer Middlesbrough kunna spela med fart och fläkt – men det finns en viss risk för utmattning i den andra halvleken. 1-1 (0-1)?

Skrällspelet 2/X halvtid/fulltid, alltså bortaledning efter första 45 och oavgjort efter fulltid, är värt en liten pollett till 17,0 gånger fläsket.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Birmingham 3,80 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Middlesbrough 2,10 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,67 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: HT/FT: 2/X
Odds: 17,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 18/2
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

¨

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson